Skocz do zawartości

kurier, paczka niewiadomego pochodzenia

msiedlecky

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dMien informuj nas na bieżąco bo może być z tego cierkawa hiostoria. Miałem firme kurierska 2 lata i powiem Wam, że nawet jak ten facet by swoje zdjecie zostawił w biurze to i tak nie pamietaliby kto to był :D

dMien czy korzystałeś kiedys z tej firmy kurierskiej?

E: przepraszam za stylistykę ale 14h pracy robi mi sieczkę z mózgu...

dMien informuj nas na bieżąco

Chyba msiedlecky :D

ktośtam sprawdził wage i okazało się, że "wysłana przez moja osobe" paczka miała zadeklarowana wage do 1 kg a w rzeczywistości waga to 23kg.
Żeby tylko nie przyszła faktura za weryfikację wagi. Dowiedz się w tej firmie kurierskiej czy nie wiążą się z tą paczką jakieś koszty.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Jest taka firma kurierska, która niedawno w swoim biurze "przesyłek zaginionych" miała 12 pieców c.o. i kabinę od tira :D

Kurierzy wszystko potrafią.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Moze Trotyl ma racje - kurier odbieral paczki do nadania i cos mu sie pomieszalo i ponaklejal nie te najlejki, czy cos pomyli.

Korzystales z uslug tej firmy kurierskiej wczesniej - moze jakas Twoja paczka nie dojdzie/doszla?

Rzeczy raczej nie mozesz wyrzucic. Najlepiej zadzwon do firmy kurierskiej i wyjasnij sprawe i niech kogos przysla, zeby to zabrali. Moze sami sie zorientuja, ze cos pokrecili jak wlasciwy nadawca/odbiorca sie znajdzie.

Jakby firma kurierska nie chciala to idz z tym na policje.

Jakbys to wywalil, a za miesiac sie odnajdzie wlasciciel to mozesz miec klopoty, bo wiedziales, ze to nie jest paczka dla Ciebie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

O ile dobrze zrozumiałam to ktoś nadał podszywając się pod Ciebie paczkę na jakiś błędny adres i paczka wróciła do Ciebie - nie płaciłeś za powrót paczki (pytanie czy nie zapłacisz)?? Jak paczka wraca z powodu błędnego adresu to w większości firm się za to płaci. Znajomy miał kiedyś przypadek, że ktoś wysłał mu paczkę za pobraniem 100 zł i on odebrał, bo myślał, że żona coś zamówiła, a w środku zonk. Tak ludzie też potrafią wyłudzać pieniądze.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Jest taka firma kurierska, która niedawno w swoim biurze "przesyłek zaginionych" miała 12 pieców c.o. i kabinę od tira :D

Kurierzy wszystko potrafią.

M

ostatnio kurier się żalił, że na aucie mu została paczka, a wg komputera wszystkie wydał, trik polegał na tym, że kurier był we Wrocławiu a paczka miała : nadawca - Gdynia, odbiorca Siedlce (albo odwrotnie), no wiec nie wiem jak to zrobili, ale im sie udało ;)))))

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Mega ciekawa historia, kosmos jakiś :) A możesz powiedzieć, jaka to była firma kurierska ? Skoro paczka była nadana rzekomo przez Ciebie to gość musiał się udać do firmy kurierskiej osobiście, żeby wysłać bo przecież nie zamówił kuriera pod Twój adres ale raczej marna szansa, żeby pamiętali, kto to a na pewno nie sprawdzali jego danych bo jest stara zasada, że jak ktoś płaci za przesyłkę to nie ma w tym żadnego interesu, żeby dokonać jakiegoś oszustwa i się nie sprawdza (może trzeba to zmienić) i sprawdza się tylko przy odbiorze (chociaż też mnie nigdy nie sprawdzali), żeby nie było wyłudzeń nie swojej własności.

Psycholi różnych nie brakuje ale z drugiej strony jakby Cie chciał jakiś psychol prześladować nie wysyłałby takiej ilości rzeczy, tylko np samą bieliznę, to by dawało do myślenia. Na pewno nie była to też pomyłka i na pewno nie chodziło o jakieś akcje charytatywne bo używana odzież jest tak tania, że drożej by wyszła przesyłka.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

A może firma kurierska zbiera używane ubrania i dostarcza do firm, że te wysyłały paczkę z niedowagą cenową i muszą dopłacić za zwrot paczki do firmy.

Zawsze to jakaś forma handlu odzieżą używaną i firma kurierska np. sama sobie robi pracę. Ty odbierasz bo była za mała opłata kurierska dopłacasz oni mają kasę i pozbywają się rzeczy używanych. :soczek:

Finalnie sprawa zakończyła się tak:

Telefon do firmy kurierskiej, krotka rozmowa z gadaczką przez telefon. Poproszenie gadaczki aby połączyła mnie z osobą kompetentną. Nastąpiło połączenie, opisałem sytuację określiłem termin (następny dzień do godziny 13.). Podałem informację, że jeśli nikt się tym nie zajmie do wskazanego terminu odrazu zgłaszam sprawę na policję opisując całe zajście + zgłaszając użycie moich danych osobowych bez mojej zgody.

Kurier przyjechał o godzinie ~12 zabrał paczkę i zostawił stosowny dokument, że pomyłkowa paczka została odebrana.

BTW: Swoją drogą kto pracuje na tych infoliniach? Studenci bez mózgu? :brawa:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności