Skocz do zawartości

Reklamy Groupona

kubap10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

na moich stronach, z jednej tematyki, od jakiegos czasu byly ciagle reklamy grupona... teraz od powiedzmy miesiaca, zero reklam groupona, czy spotkaliscie sie z czyms takim, poniewaz oni robia duze kampanie i ich reklamy wyswietlaja sie na "prawie" kazdej stronie, czy maja mozliwosc blokowania pojedynczych witryn ?

Witam

na moich stronach, z jednej tematyki, od jakiegos czasu byly ciagle reklamy grupona... teraz od powiedzmy miesiaca, zero reklam groupona

U mnie jest to samo, ale nie żałuję bo nijak one się miały do tematyki strony. Swoją drogą to reklamy graficzne są słabo dopasowywane przez Google do tematyki witryny.

pytałem się w tej sprawie pracownika google na konferencji adsense, tego odpowiedzialnego za adsense premium na cały wschód,

i powiedział mi takie coś, jeśli reklama graficzna pojawia się w boksie to znaczy że wygrała aukcje ze wszystkimi textowymi i w tym momencie ma najlepszą stawkę.

Czyli wychodziłoby na to że nie warto blokować nic ...

Też tak kiedyś myślałem jak ty master i miałem w hu... poblokowanych dużych portali typu allegro, gratka itp ... ale mi pojaśniono że to błąd

Nie chodzi o to czy wygrala i ile za nia placa, mam strone o ubezpieczeniach a pojawiaja mi sie bezuzyteczne reklamy groupna w ktore nikt nie kiliknie, nie ma mowy o niedopasowaniu tresci bo jest ona zoptymlizowana niemalze w 100% perfekcyjnie. Dlatego dla portali tematycznych najlepiej blokowac takie strony bo nie przynosza one oczekiwanych klikow, a wiadomo kliki to kasa :soczek:

ja bym w takim razie zgłosił sprawę do google , jeśli nie masz reklam na miejsca docelowe to nie powinna się pokazać reklama,

chyba że masz włączone reklamy oparte na zainteresowaniach i dopasowało Ciebie do groupona, ogólnie te dopasowania mają gorszy ecpm niż kontekstowe.

Nie zmienia to faktu że tak tania reklama nie miała prawa wygrać aukcji wśród finansów, ja bym to wyjaśniał ...

w grudniu

reklamy oparte na zainteresowaniach w grudniu miały większy ecpm niż kontekstowe, ale w styczniu nieco gorszy... także trudna decyzja :soczek: może na niszówkach warto zablokować reklamy oparte na zainteresowaniach (czyli całe konto adsnese)

Dodaj groupona do filtra i po problemie. Ja miło wspominam czas, gdy się wyświetlał u mnie, bo stawki mieli naprawdę dobre, szczególnie jeśli porówna się je do innych z rozrywki. Na pewno nie było to 0,01€ :D

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

reklamy oparte na zainteresowaniach w grudniu miały większy ecpm niż kontekstowe, ale w styczniu nieco gorszy... także trudna decyzja ;) może na niszówkach warto zablokować reklamy oparte na zainteresowaniach (czyli całe konto adsnese)

Skąd masz takie informacje ? Wiecie może ile trzeba czekać na "efekty" po włączeniu/wyłączeniu tej opcji blokowania reklam opartych na zainteresowaniach ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności