Skocz do zawartości

Reklamy Groupona

kubap10

Rekomendowane odpowiedzi

Hm, u mnie na koncie nic nie blokowałem. Również wszędzie wyświetlam wszystkie rodzaje reklam tekstowe, graficzne itp. Z tego co czytałem to właśnie ten sposób umożliwia wyświetlanie najdroższych reklam. Nie bawiłem się aby zostawiać same tekstowe, a często na forum widziałem opinie że niby to może zwiększyć zyski. Chyba jest to nieprawda.

Według Google aby zarobki były najwyższe nie trzeba nic blokować, dzięki temu będą wyświetlane najdroższe reklamy.

"Wszystkie Twoje jednostki reklam są jednak automatycznie optymalizowane tak, by wyświetlały najbardziej dochodowe reklamy dostępne w danej chwili."

; ]

Trakcie pisania artykułu obiła mi się że Grupon posiadał praktycznie nie ograniczone środki finansowania, tak wyszło z rozmowy z Marcinem Szałkiem...czyli teoretycznie:

duże środki finansowe => duża wartość za klik

Ciekawe jak jest w praktyce, ja nie blokuje żadnych reklam :)

Wywaliłem Grupona, gdy się u mnie wyświetlał - CTR spadał na łeb, powód? Strona o tematyce GSM, reklama Grupona - tanie bukiety, kozaki, sandały itp. Śmiech na sali, fatalne dopasowanie reklam.

A może by tak zrobić fajne zakupy w sklepie Ordin.pl, gdzie znajdziesz m.in. czarne baterie prysznicowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności