Skocz do zawartości

[startup] Dymkuj.PL

Rekomendowane odpowiedzi

Projekt Dymkuj.PL to serwis rozrywkowy, który polega na zamieszczaniu w nim zdjęć i dodawania do tych zdjęć baloników komiksowych. Był kiedyś podobny projekt w tym dziale o nazwie chmurkowanie wykonany przez MMP, ale strona już nie istnieje.

Strona prezentacyjna mojej strony oparta jest oparta o wordpress ale sama obsługa(tworzenie dymków) na osobnym skrypcie.

Logo.jpg

funkcjonalność:

• nakładanie na zdjęcia komiksowych dymków
  • przeglądanie zdjęć w galerii
  • komentowanie zdjęć

Galeria zdjęć:

https://dymkuj.pl/galeria/

Obecnie trochę nieczytelna (losowane są zdjęcia z galerii i pokazywane na głównej stronie galerii)

Po kliknięciu w kategorie widzimy zdjęcia zamieszczone w galerii. Kolejne kliknięcie na zdjęcie i przechodzimy w szczegóły fotki z dymkiem - tu można komentować fotkę.

Dodawanie dymka:

Znajduje się tu -> Puść dymka i polega w pierwszym kroku na dodaniu nowego zdjęcia z url lub z dysku, a w drugim kroku na dodawaniu dymka/dymków.

Strony podobne istnieją ale są w innej technologii i są inne (niestety obecnie lepsze niż dymkuj np. komixxy). Musiałbym popracować nad jakimiś filmikami jak Tworzyć dymki, bo obecnie nie każdy użytkownik się "połapie" - słaby interfejs graficzny :(. Myślę też o aplikacją na facebooka w której dodawałoby się takie dymki na fb i strona moze lepiej by się promowała - niestety jeszcze się na tym nie znam :D

Zapraszam chętnych do testów, jakieś testowe zdjęcia wykasuje przy okazji (obecnie nie ma rejestracji) - może ktoś z Was poradzi coś co będzie genialne :) Strona jest teraz na hostingu, bo na dedyku musiałbym doinstalować pewne muduły a nie chciałem kosztów podnosić w fazie testów - także strona nie jest demonem wydajności. Pomysły na promocje strony też mile widziane, bo pierwszy raz robiłem typową stronę rozrywkową i nie wiem co teraz powinienem robić i gdzie kupić jakiś traffic/reklamę w myśl zasady tanio i skutecznie :)

Przykładowy obrazek po zabawie z dodawaniem dymków wygląda mniej więcej tak:

dymek_20110121_152421.jpg

kontakt:

sebau [małpik] wp.pl

//edit: dostosowanie tematu do regulaminu

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

szkoda, że MMP przestał go wspierać. Chyba, że jeszcze żyje skrypt na jakiejś domenie. Za jakieś wskazówki odnośnie dymkuj.pl będę oczywiście wdzięczny.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

dzięki @a_nia - zeby zachęcić do testów wrzuciłem fotkę, bo nie wiem czy ktokolwiek sprawdził mechanizm dodawania dymka. Tutaj już jest wszystko gotowedo sprawdzenia - z interfejsu nie jestem zadowolony ale penwe jeszcze nad nim przysiedze.

Testowe foto do dodawania z Hannah Montana lol - Link: SPRAWDŹ TEST DYMKÓW

wpisuje się tekst w textarea(enter to przejście do następnej linii w dymku) (można wybrać czcionkę i jej wielkość (w pikselach))

dymka można drag&drop

jest kilka zaawansowanych opcji ale jeszcze gui nie pozwala na łatwą pracę z dymkiem

Po ustawieniu dymka klikamy "Dodaj/Zapisz kolejny dymek" (łączy dymek z fotką) - po tym fkcie można dodać kolejny dymek do tego pierwszego lub zakonczyc dodawanie i sprawdzic czy w galerii jest nasze foto.

Dodaje swoje własne tematyczne odymione foto:

dymek_20110203_231648.jpg

o, chmurkowanie się odnalazło ;) gdyby domena się nie zmieniła to pewnie nie zdecydowałbym się na swój startup. Moj serwis nie uzywa flasha - ale to jednak w dzisiejszych czasach raczej wada a nie zaleta a do tego wyglad mojej strony jest moim zdaniem mało atrakcyjny ;) Anyway - zapraszam do zrobienia dymków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności