Skocz do zawartości

Jak nie zasnąć przed komputerem?

lena1985

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie macie sposoby na to, aby nie spać przed komputerem?

Ja piję kawę...słabiutką z mleczkiem;)

Zieloną herbatę...ostatnio unikam, bo podobno odchudza!

Rano spacer z psiakiem i ćwiczenia na "narciarzu" ( około 15 minut)...

Ale i tak mam poważny problem z wstaniem z łóżka i skupieniem uwagi dłużej niż 1 godzina przed komputerem ( znużenie)....

Dobrymi sposobami jest, odpowiednia muzyka, otwieranie okna w danym pomieszczeniu, w którym się znajdujesz aby dotlenić mózg, co byś nie ziewał i nie czuł się senny :crazy: są również redbulle i inne używki ale to nie jest zbyt korzystne dla zdrowia, jeżeli o nie dbasz...

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

bym odpowiedział ale są na forum dzieci :)

s... , tiger, godzina/dwie pracy, i zapętlić :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

YerbaMate ale w sumie to nic silniejszego od kawy

osobiście też tak mam, osłabienie wiosenne zamienia się w upalną letnią niemoc, znów osłabienie jesienne, potem zimowe... wiosna :D

z tym się raczej nie wygra jeśli organizm akurat tak reaguje na wygodę pracy w domu

Zieloną herbatę...ostatnio unikam, bo podobno odchudza!

To zawsze do herbaty jedz pizzę :D

Poważnie to przy pracy umysłowej nie ma nic gorszego niż siedzenie na siłę. Lepiej się przespać, nawet jak popracujesz przez godzinę to pewnie zrobisz więcej niż kiedy jesteś niewyspany przez cały dzień.

Metoda Zgreda też pozwala utrzymać linię ;)

Zauważyłem, pewnie podobnie jak Wy, że ciśnięcie zbyt długie w nocy powoduje obniżenie "lotności", muli.

Najlepiej działa mój stary sposób z lat szkolnych- pociśnięcie tematu wieczorem i kontynuacja wcześnie rano. Zazwyczaj w pól godziny robię to, co zajmuje mi 3 godziny.

Jak się jednak przypatrzeć... dla niektórych rozwiązanie Zgreda może być lepsze ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Żeby nie zasnąć przed komputerem, trzeba położyć się do łózka. Sorry, ale szczególnie po kilku zarwanych nockach, trzeba się zregenerować*.

Można walczyć: kawa, herbata, napoje energetyzujące, lekkie posiłki, zestawy w stylu "ciepła kawa/herbata pita na przemian z zimnym sokiem", wietrzenie pokoju, światło (tzn zmiana oświetlenia, ale tu trzeba mieć 2 lampki lub świecę i lampkę)

i oczywiście techniki wybitnie degenerujące, ale ...

*Odezwała się blondynka, która przez własna głupotę przestawiła sobie dzień z nocą

@-->->----

Tak, alkohol to kiepski pomysł, podobnie jak substancja na 3 litery zaczynająca się od T, co prawda działa to pobudzająco, ale ma się ochotę na wszystko oprócz pracy, no chyba że ktoś akurat przeprowadza jakieś artystyczne prace.. ;)

*Odezwała się blondynka, która przez własna głupotę przestawiła sobie dzień z nocą

Wiesz, żeby wrócić do normalności, czasami trzeba sięgnąć dna. Ktoś powiedział "Byłem na dnie ale jeszcze słyszałem pukanie od spodu" ;)

Sposobem może być po prostu wczesna pobudka. Po całym dniu pracy organizm sam wrzuci Cię do łóżka ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

2 saszetki mocnej herbaty do filizanki.. tak z 3 herbaty.. potem hmm..

pije w nocy czasem 4 kawy po 2 duze lyzki.. :)

POMAGA! wentylator swieze powietrze otwarte okno

:D jedzenie czegos lub picie w przerwie..

w przerwach wstaje pochodze po pokoju i jest lepiej ;) niz ciagle siedzenie przy lapie ;]

Zucie mocnej mietowej gumy w czasie pracy dobrze na mnie dziala ;)

Mam nadzieje ze WAM pomoglem cos chodz troche

regulamin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności