Skocz do zawartości

Stanowisko Ministra Kultury w sprawie domen obozów koncentracyjnych

XenOn

Rekomendowane odpowiedzi

Może troche off-topic, ale myślałem, że dziś padnę, jak Zdrojewski B. (minister kultury) powiedział rano w Trójce, że domeny internetowe z nazwami obozów koncentracyjnych zarejstrowali "hakerzy" wiele lat termu.

Ale młotek ;)

Jakby ktoś nie wiedizał, to w MK mają pomysł, żeby rozszerzenia domen obozów nie miały pl tylko eu. I sie okazało, że już są wykupione... Ale dziwne, co?

:)

To może odkupią albo zarejestrują domenę z jakimś prefiksem. Swoją drogą pomysł może i niegłupi, jeśli w niektórych państwach mówi się o polskich obozach koncentracyjnych. Końcówka .pl z resztą by na to wskazywała, a już np. eu nie.

Zauważ, że po:

1) minister nie narzuca na jaką końcówkę się przerzucić,

2) nie jest to nakaz a propozycja,

3) nie podaje nieprzekraczalnego czasu wykonania.

I z tego wynika, że w zasadzie nikt nie ma zarobić na tej zmianie (jest to elastyczna propozycja), a to jest plus.

Zarabiasz zbyt mało na AdSense choć chcesz więcej ? Napisz do mnie, a pomogę Ci zwiększyć %CTR i dochody!

sem_porady@prokonto.pl

Posiadam również efektywne aplikacje do pozycjonowania!

Z tego słyszałem Zdrojewski najpierw palnął w tivi, że chce coś zrobić a później zaczął się zastanawiać jak to zrobić.

Stąd powstało zamieszanie. Nieznam, jak wspomniałem, szczegółow ale działanie jest symptomatyczne- niekompetecja gości którzy za "pracę" biorą sporą kasę.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

heh co do kompetencji a wynagrodzenie to jest bardzo bardzo (nie będę wymieniać w jakiej branży) ludzi którzy nie bardzo mają pojęcie co robią.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności