Skocz do zawartości

Branża SEO zeszła na psy...

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

To jest wolny rynek - nie wyrabiasz to odpadasz :)

Moim zdaniem lepiej uświadamiać klientów niż płakać na forum o tym, że ktoś robi pozycjonowanie taniej ode mnie. No sorry, taka branża. Zawsze się znajdą osobniki, które zrobią nam superseo za superniskącenę.

Wszystko weryfikują SERP'y ;)

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No chyba że ktoś potrafi pozycjonować lepiej i taniej, zna sie lepiej na rzemiośle, potrafi bez używania płatnych zaplecz, super drogich narzędzi wejść na TOP. Wtedy odpadają ci którzy stosują słabe i drogie metody. W tej zabawie liczy się efekt.

raado, tylko nie można zakładać z góry że tanie pozycjonowanie wykonują tylko "lewe" firmy :)

30 zł netto x 100 fraz (np 10 fraz x 10 klientów) == 3 000 zł netto odejmując od tego podatki i koszty to pewnie zostanie z 1 000 zł więc jak by nie patrzeć można pozycjonować tanio i zgodnie z prawem...

Jeżeli komuś się to opłaca to tylko i wyłącznie jego sprawa... ;) Jest to tylko i wyłącznie kwestia podejścia do pracy... ;)

a ja muszę odliczyć od tego podatki i inne koszta,

Pamiętaj że nawet gimnazjalista ma koszty... tylko ty je odliczysz od podatku a on już nie ;)

A pod względem podatków firma jest bardziej konkurencyjna od zwykłej osoby z uwagi na to iż jak by dokładniej policzyć bardziej opłaca się wziąć usługę od firmy za 30 zł netto niż od osoby prywatnej za 30 zł brutto.

Myślę że zamiast narzekać warto zastanowić się jak przekonać potencjalnych klientów do swoich usług ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Od dziś za każda fraze biore min 400 zł po tej dyskusji :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Od dziś za każda fraze biore min 400 zł po tej dyskusji biggrin.gif

podejrzewam że mnie bierzesz :)

Z ktorej strony ? ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie o samym pozycjonowaniu, ale bardzo na temat. Szczególnie ostatni punkt :)

klik

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Jako SEO laik mam prawo do w miarę bezstronnej opinii... Po dość dokładnym przeczytaniu tego i parę set innych wątków mogę powiedzieć, że... dużo więcej was, w poglądach, łączy niż dzieli. I już.

Tymczasem :)

P.S.1.

Chyba można uznać, że to pozytywny wniosek.

P.S.2.

FiKaS

taurus za ten tekst zasługuje na szacunek :)

"Normalna rozwinięta gospodarka konsumpcyjna! Ogromna konsumpcja napędza gospodarkę, płyną olbrzymie zamówienia do fabryk, usługodawców, wszystko się kręci. Życie na kredyt. Wszystko jest ok , dopóki nic nie zakłóci obiegu. Niestety jak to pokazał ostatni kryzys wystarczy drobny błąd a efekt domina gotowy"

Mieliśmy kłopoty w Stanach, Grecji- będziemy chyba mieć w Hiszpanii i Włoszech i Anglii.

Edycja: Anglia też popłynie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Oczywiście, że nie. To jest wszędzie :P Myślę, że każdy z nas mógłby znaleźć odpowiedni przykład z branż do których jest mu blisko.

Ot weźmy hosting. TEN TO DOPIERO PRZEBIŁ DNO :P Gimbusy kupują dedyki w OVH za grosze, do tego jakiś templejcik (kradziony), whcms (na ogół kradziony) no i jedziemy z kontami 20 zeta za rok ;) No i konkuruj na takim zepsutym rynku kiedy to koszt poniżej 100 zł jest dla firmy po prostu nieopłacalny. ;)

Znajdź swój target i jemu sprzedawaj ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności