Skocz do zawartości

description i keywords w kilku językach

andrzejm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ma znaczenie używanie opisów (description) i słów kluczowych w kilku językach, biorąc oczywiście pod uwagę, że na stronie będą się znajdowały treści w obu tych językach.

<meta name="Description" xml:lang="pl" content="Opis strony" />

<meta name="Description" xml:lang="en" content="Web page info />

<meta name="Keywords" xml:lang="pl" content="słowa kluczowe" />

<meta name="Keywords" xml:lang="en" content="key words" />

Pozdrawiam

Marcin

Może tak: Google nie zwraca uwagi na keywords. A co do używania podwójnego description, to wydaje mi się, że nie może to przynieść niczego dobrego.

pozdrawiam.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

A treści w różnych językach będą wszystkie na jednej stronie? Czy będzie kilka wersji językowych na różnych podstronach? Ja robiąc angielską wersję swoich stron wpisuję na nich angielskie metatagi.

Będą treści w obu językach. Ponieważ strona jest na wordpressie, nie jestem wstanie rozróżnić części agglo języcznej od polskiej.

Chodzi mi czy to dobrze, czy źle, a może (chyba najlepsza by była to opcja) wszystko jedno?

Marcin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności