Skocz do zawartości

Proszę o opinię

s23jar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem tu nowy i dlatego chciałbym żebyście ocenili moją stronę internetową www.amberandmore.pl

Jest to w zasadzie sklep internetowy zajmujący sie sprzedażą biżuteri.

Proszę o opinie co jeszcze można dodać, co zmienić jakie wrażenia ogólnowizualne, jak z nawigacją strony.

Za wszystkie opinie i rady - dziękuję

Title: "Start" - popraw to :)

Panel logowania może gdzieś na nagłówku warto by umieścić by był lepiej widoczny (a nie na samym dole).

Kolorystyka dość tradycyjna - weź trochę unowocześnij styl. No i panel boczny za długi w porównaniu do "środka" strony.

gdzieś zaginęła...

Pierwsze wrażenie po wejściu (dla mojej osoby) - widok mało profesjonalnej strony. Jest stanowczo za dużo przestrzeni białej. Logo nie musi być takie wywalone na sam środek i takie wielkie (o ile to jest logo) i proponuję zrezygnować z cienia pod tym, bo obecny cień utrudnia przeczytanie. Sugeruję dać mniejszy logotyp w lewym górnym rogu, top zmniejszyć nieco (wysokość) i władować tam subtelną grafikę powiązaną tematycznie. Możesz dorzucić jakieś hasło firmowe, to mile widziane rzeczy. Byłoby dobrze jeżeli logowanie byłoby właśnie w topie po stronie prawej (bo to jest miejsce kojarzone z tym modułem, co znaczy że Twoi klienci nie będą musieli zbędnie główkować gdzie jest to coś gdzie będą mogli się zalogować :P ). Pomiń belkę 'znajdź produkt' a szukajkę w takiej formie właduj w linię na której jest menu, po stronie prawej (czyli odrobinę wyżej niż jak jest teraz). Kategorie niestety lepiej jakbyś dał po stronie lewej. Mówię niestety bo sklepy internetowe ograniczają swobodę rozmieszczania elementów strony. Tutaj chodzi o zarabianie kasy, to ma być dochodowe a więc od strony funkcjonalności i budowy nie może kazać zastanawiać się użytkownikowi nad zbędnymi rzeczami jak np. 'patrzę na stronę lewą..szukam menu kategorii.. nie ma? to gdzie to jest?' (brzmi śmiesznie ale tak wygląda rzeczywistość). 'Gości' daj całkiem na dół bo to nie jest najważniejsze. Jeżeli kategorii nie przybędzie to lepiej powiększyć nowości i dać je w miejsce kategorii obrazkowych. To że można zmienić język fajnie byłoby ukazać również gdzieś u góry w topie. Nie jest to obligatoryjne ale dość często się to stosuje, więc czemu nie ;) Z takich rzeczy które przychodzą mi do głowy to: klient lubi na wstępie widzieć jakie formy płatności są realizowane w sklepie - wtedy wie czy jest sens przeglądać asortyment.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności