Skocz do zawartości

Portal Dodaj Oszusta, Pierwszy w Polsce

KiL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No i chłopak już sprzedaje "kurę znoszącą złote jaja". Długo nie pociągnął. A taki super miał być ten startup Irek.....................

Z tego co widzę sporo już historii z niego zniknęło. Teraz pewnie zaczyna się zabawa w sądach.

A taki super miał być ten startup Irek.....................
;)

Nie napisałem, że to jest takie super, tylko "rozmawiałem" o stronie prawnej takiej strony.

Sam chciałem otworzyć coś podobnego (typu "tego nie kupuj"), ale stwierdziłem że nie mam czasu "biegać po sądach" mimo małego ryzyka przegranej. Na taki serwis niestety trzeba poświęcić sporo czasu, a co za tym idzie musiał by przynosić odpowiednie dochody.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

• 3 tygodnie później...
No i chłopak już sprzedaje "kurę znoszącą złote jaja". Długo nie pociągnął. A taki super miał być ten startup Irek.....................

nie do końca tak jak piszesz - aukcja nie zawsze oznacza sprzedaż ;)

Z tego co widzę sporo już historii z niego zniknęło. Teraz pewnie zaczyna się zabawa w sądach.

Aż tak dużo historii nie zniknęło - 10 ?..a przybyło kilkadziesiąt

swoją drogą portal ten mówi nam coś i nic... bo z racji prawnych nie można nazwać z imienia i nazwiska bo za to można by polecieć a takie bezimienne przekazywanie informacji przed niczym nie chroni bo dalej nie wiemy kto ci i jak

Swego czasu od dłuższej chwili (niedługo roczek) prowadze serwis www.sztuczkiproducentów.pl który pokazuje krętactwa producentów i nie tylko. Z tą różnicą że są wypisane z nazwy jaka firma i na czym kręci ponieważ oni się z tym też nie kryją.

Więc dodaj oszusta jednak pierwsze nie było ;)

niestety nie widzę zbyt dużego podobieństwa między Twoim portalem a dodajoszusta.pl ;)

małe jest, ale sztuczka a oszustwo to inna sprawa

jak sobie popatrzysz we whois to

sztuczki - Utworzona 2010.08.23 08:38:51

dodajoszusta - Utworzona 2009.12.31 09:35:05

[ nierzetelny partner ] jednak urodził się szybciej ;)

niestety nie widzę zbyt dużego podobieństwa między Twoim portalem a dodajoszusta.pl ;)

[ nierzetelny partner ] jednak urodził się szybciej :)

nie zapominaj, że data utworzenia domeny nie jest równoznaczna z datą uruchomienia serwisu ;)

niestety nie widzę zbyt dużego podobieństwa między Twoim portalem a dodajoszusta.pl :)

[ nierzetelny partner ] jednak urodził się szybciej :)

nie zapominaj, że data utworzenia domeny nie jest równoznaczna z datą uruchomienia serwisu :)

Tak, chodzi mi jedynie o to, że nie było to zaczerpnięcie pomysłu z innego portalu i zgapienie czegoś a pomysł wzięty z rzeczywistości już dużo wcześniej zanim został zrealizowany

Tak to się musiało skończyć. Pomysł dobry ale wykonanie amatorskie. Wszystko by było ok jakby pomysłodawca zadbał o to by nie podawać pełnych danych. A jak chciał być taki wiarygodny powinien udostępnić możliwość odpowiedzi firm, osób które za [ nierzetelny partner ]ów były podawane. Chociaż podejrzewam, że ktoś mądrzejszy od autora pozwał go nie za samą treść wpisu ale o to, że bez zdania racji i sprawdzenia dodał go do strony której nazwa mówi wszystko. Dlatego ta sprzedaż. Cena wylicytowana jak widać szału nie robi.

Największy internetowy sklep dla zwierząt - https://all4animals.pl

Jako portal jest ok , Jesli portal nie ma wplywu na tresc i jest to w regulaminie to tylko dodajacy odpowiada za to co wpisal . Wiec nie przejmowal bym sie tym wcale.

Regulamin dodawania stworzyc w ten sposob zeby sie zabezpieczyc i po temacie .

Sadze ze ma duze szanse na powodzenie

3mam kciuki

Kancelarie Prawne caly Swiat Solicitor Right Solicitors UK - Zapraszamy do Bed and Breakfast Exmoor

Tak to się musiało skończyć. Pomysł dobry ale wykonanie amatorskie. Wszystko by było ok jakby pomysłodawca zadbał o to by nie podawać pełnych danych. A jak chciał być taki wiarygodny powinien udostępnić możliwość odpowiedzi firm, osób które za [ nierzetelny partner ]ów były podawane. Chociaż podejrzewam, że ktoś mądrzejszy od autora pozwał go nie za samą treść wpisu ale o to, że bez zdania racji i sprawdzenia dodał go do strony której nazwa mówi wszystko. Dlatego ta sprzedaż. Cena wylicytowana jak widać szału nie robi.

Trochę mało czytelna ta wypowiedź. Po pierwsze portal nie został sprzedany - czyżby właściciel dostrzegł pełną miarę potencjału tej strony ?

Po drugie firmy mają możliwość odpowiedzi, a do tego działa element weryfikacji społecznej - każdy może dodać pod danym opisem swój komentarz z uzasadnieniem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności