Skocz do zawartości

Upychanie słów kluczowych dalej działa...

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Taką rzecz zaobserwowałem dzisiaj, mianowicie tyle się mówi o tym, żeby nie upychać gdzie popadnie słów kluczowych, tym bardziej do metatagów, natomiast dzisiaj zaobserwowałem, że strona z branży podarunkowej która ma w tytule 4 te same słowa kluczowe, oraz 6 tych samych słów kluczowych w description jest na 1szym miejscu z 2krotnie mniejszą ilością backlinków niż strona na 2gim miejscu, o 3cim miejscu nie wspominając (dużo więcej backlinków od top 1 i 2 jednak mało słów kluczowych w metatagach. Przeanalizowałem anchory i mniej więcej są one zbliżone.

Wiadomo, ze jest dużo czynników, jednak jest to dla mnie zastanawiające, a właściciel tej strony według mnie gra na krawędzi.

Jeśli to jest mocno oblegane hasło to na 90% top1 jest linkowany z zaplecza ukrytego w Yahoo + na stronę mogą prowadzić przekierowania 301 z innych domen (tych linków też nie zobaczysz). Oczywiście to nie znaczy, że te słowa kluczowe nie mają znaczenia, ale jeżeli stosunek linków top2 do top1 to 100% to pozycja z pewnością nie wynika z tekstów w kodzie strony.

Oczywiście też należy brać pod uwagę moc linków, co innego 1 000 linków z mocnych, podlinkowanych serwisów, a co innego 10 000 z katalogów webmini.

- google doesn't use the keywords meta tag in web ranking

- title jest istotne, nie da się temu zaprzeczyć, co do upychania słów kluczowych... e

Może podaj adresy stron, sprawdzimy/ocenimy.

Zapraszam do publikacji wpisów w naszym katalogu przeznaczonym do promocji wartościowych stron: katalog firm. Dodatkowe informacje o darmowych katalogach stron znajdziesz w naszym forum SEO.

• 4 tygodnie później...

<title>Prezenty, Pomysł na Prezent, Prezenty na Dzień Kobiet Wyszukiwarka Prezentów, Oryginalne Prezenty</title>

Moim skromnym zdaniem to tu są 4 różne słowa kluczowe (chyba miało być 5 ale ktoś zapomniał przecinka;)). Wydaje mi się, że google traktuje nawet kilku wyrazowe wyrażenie jako jedno słowo kluczowe, które od innych oddzielone jest przecinkiem, więc "prezent" i "pomysł na prezent" to 2 różne słowa kluczowe, mimo że wyraz się powtarza, podobnie jak 'prezenty na dzień kobiet' i 'oryginalne prezenty'. Słowami kluczowymi nie są pojedyńcze wyrazy, ale frazy oddzielone od innych przecinkiem.

A co do keywords to już mają niewielkie znaczenie.

Jeśli to jest mocno oblegane hasło to na 90% top1 jest linkowany z zaplecza ukrytego w Yahoo...

strona jest ukryta przed google i jednocześnie linki są naliczane przez google?

Nowoczesna kwiaciarnia internetowa - kwiaty na każdą okazje!

Praca za granicą Praca w Niemczech Praca w Unii Europejskiej Praca w Norwegii

Jeśli to jest mocno oblegane hasło to na 90% top1 jest linkowany z zaplecza ukrytego w Yahoo...

strona jest ukryta przed google i jednocześnie linki są naliczane przez google?

Przecież napisał ukryte w Yahoo, a nie przed Google.

Klik - najlepszy Program Partnerski na ruch warezowy.

Klik - profesjonalne teksty na precle, zaplecza, synonimy i inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności