Skocz do zawartości

Microsite Manager

www.skrypty.pro

Skrypt budowania i zarządzania zapleczem  

73 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uważasz, że takie narzędzie jest potrzebne?

• Nie
      20
    • TAK!
      29

Rekomendowane odpowiedzi

Słowo się rzekło - będę testować :huh:

Mnie najbardziej zależy na masowym dodawaniu subdomen/stronek wraz z ustawieniem czy to ma być strona czy to ma być np. 301 na stronę taką i taką :rolleyes:

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszystkie osoby, które płaciły przez transferuj.pl lub paypal powinny automatycznie otrzymać skrypt. Przed chwilą wysłałem również skrypt do wszystkich osób, których przelewy trafiły na moje konto.

Jeśli nie otrzymałeś jeszcze skryptu, to nie krępuj się i pisz ;)

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Przyznam szczerze, że nie czytałem specyfikacji tego programu stąd też moje pytanie.

Poproszę o informację czy oprogramowanie daje możliwość podpięcia załózmy 200 domen, wgrania na nich Wordpress'a, wgrywania własnych skórek dla każdego WP z osobna i umieszczania tekstów ? Druga kwestia, na ilu komputerach może być odpalona jedna licencja ?

Microsite Manager jest narzędziem do stawiania zaplecza i zarządzania nim - ale nie jest w żaden sposób powiązany z Wordpressem, to nie jest coś w stylu Link Farm Evolution i to nie jest program desktopowy, tylko skrypt php.

Skrypt odpowiada zarówno za wyświetlanie ministron jak i za zarządzanie nimi, nie ma (póki co) żadnych pod programów, wszystko się robi w jednym panelu.

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Już mówię ;) chociaż temat do 1.5 już istnieje - https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=117538

Było kilka testów:

https://morph.pl/microsite-manager-test-programu/

https://seo-z.pl/microsite-manager

https://www.pozycjonowaniestron.info/microsite-manager/

https://e-czytelnicy.pl/test-narzedzia-microsite-manager/

https://www.seoblogowanie.pl/2011/07/micros...losci-zaplecza/

Wiem, że póki co przymiotniki typu genialny, super, innowacyjny są z odrobiną sarkazmu, ale myślę że za jakiś czas gdy klienci poczują, że system rzeczywiście się rozwija to to się zmieni.

W 2.0 nie będzie wspólpracy, po tej wersji beda one po kolei dodawane, jesli wszyscy producenci nadal będą chcieli współpracować. Na pewno to powstanie, ale nie zalezy to wylacznie od nas, takze wszystkie podstawowe funkcje dalismy w 2.0 i kolejne updaty beda mniejsze, ale czeste i co chwile bedziemy wprowadzac nowe funkcje.

Planujemy zrobienie czegos takiego jak w Wordpress, czyli przycisk Aktualizuj i po klopocie.

Na dzień dzisiejszy MM nie współpracuje z żadną dodawarką, jest to spowodowane zarówno tym, że musimy nie tylko my dopisać funkcję eksportu, a producenci importu, ale także tym, że MM musi posiadać jakiś generator treści, bo raczej nikt nie chce treści ze strony wrzucać do dodawarki o ile wiem.

Poniżej przesyłam listę z TODO dla mojego programisty, wszystkie te rzeczy (prócz dwoch) zostały już zrobione i taka dodatkowa funkcjonalność będzie w 2.0, listy nie edytowałem, a jest to moja prywatna "rozmowa" z programistą, dlatego możliwe że nie wszyscy zrozumieją o co mi chodziło:

pliki językowe - wszystko musi być oparte na plikach językowych

automatyczne dodawanie artykułów - artykuły będą dodawane automatycznie z listy oczekujących według ustalonego przez klienta harmonogramu

pokazywanie listy powiązań - pomiędzy ministroną/stroną docelową/schematem linków/reklamą/szablonem

kategorie artykułów - artykuły będzie można wyświetlać jako osobne artykuły lub posegregowane w kategorie

poprawa szablonów - od teraz ministrony będą oparte w 100% na szablonach, będzie można podpiąć dowolny szablon do skryptu, musisz przepisać wszystko tak, aby cała warstwa wyświetlana ministron generowała się w plikach szablonu

przekierowanie 301 - z bez www na www, aby nie było duplikatów

na stronie głownej ma być iframe, abym mógł edytujać u siebie plik html mógł wszystkim klientom wyświetlić nowości

mieszarka keywords - przy tworzeniu artykułów, tak samo jak w tytule i tresci artykulu

nowe miejsce na reklamy - zaraz po body (góra strony)

miniaturki szablonów - przy liście szablonów

poza ministronami - po dodaniu nowej rzeczy, przeniesienie do listy, a nie do edycji

dodanie title w linkach w artykulach, z trescia tego co jest zawarte pomiędzy <a></a>

przy dodawaniu i edycji stron docelowych automatycznie dodaje https:// na początku, chciałem dodać sam #, aby narazie nie kierowało nigdzie, ale się tak nie da

w tworzeniu artykulow, jak nic sie nie wpisze to generuje 1 artykulow, czyli domyslnie 1

wywalic strone glowna po configure.php

tworzenie artykułów poprzez synonimy z bazy danych - bedzie potrzebna nowa tabela z bazami danych synonimów (aby można było mieć wiele baz) w formacie bigtext, a w nim synonimy według schematu A=B=C=D, przy generowaniu synonimów w locie parsowałoby sie synonimy i podmieniało w tekście. Także będzie również potrzebna nowa pozycja w menu Artykuły > Listy synonimów (aby można było dodać kilka.

eksport listy wszystkich adresów podstron (identycznie jak w mapie strony) do pliku tekstowego - taka lista jest używana do pingowania stron. Będzie identycznie jak przy Usuwaniu wszystkich zaznaczonych ministron, dla zaznaczonych wygeneruje się plik txt ze wszystkimi adresami w nowych liniach

generator kanałów rss, identycznie jak dla sitemapy. Pod adresem /rss.xml, w pliku 10 najnowszych artykulow

eksport listy wszystkich map stron, rowniez przycisk w ministronach, generuje wszystko dla zaznaczonych ministron

dodanie generowania pliku robots.txt, dla każdej ministrony w bazie danych (tabela z konfiguracją ministrony), jest to zwykły plik tekstowy, który musi być dostępny pod adresem nazwa-ministrony.pl/robots.txt

usuniecie podwojnych klamr w mieszarce na pojedyncze 

configure - domyślne linki dla artykułów oraz kategorii ([id].html]

zmiana w sitemap - dodanie kategorii

skrypt do generowania szabonów z szablonów wygenerowanych przez program Artisteer - na razie zostaw, to na samiutki koniec

Przekierowanie 301 z ministron na stronę docelową 

stworzenie serwera licencji

mieszarka metatagów i tytułów - przy tworzeniu ministrony bedzie mozna dac rowniez {{a|b|c}} i skrypt to zmiesza od razu
stronicowanie we wszystkich listach domyslnie po 100 (jesli to nie bedzie duzo wiecej roboty to po 25, 50, 100, 500 do wyboru)
autopodpowiadanie w wyszukiwarkach - backend

poprawienie importu artykulow z pliku xml: usuniecie licznika przy articles, dodanie cdata przy article, aby mozna bylo normalnie zapisywac tagi html (wystepowaly literowki czesto), a takze import zarowno plikow .txt jak i .xml

cron odpalany z zewnatrz

cachowanie wszystkich danych jednodniowe, tak aby nie bylo jakichkolwiek zbednych polaczec z baza danych przy wyswietlaniu (przy zewnetrznej bazie danych moze to ja bardz obciazac)

• 5 lat później...

Witajcie. Odświeżam temat by osoby posiadające MM mogły mi udzielić odpowiedzi.

Mam 2 domeny. przykład: domena1.pl i domena2.pl

Na domena1.pl zainstalowałem MM.

W DirectAdmin wszedłem na domena1.pl a następnie w "Wskaźnik domen" i tam dodałem subdomeny np. sub1.domena2.pl, sub2.domena2.pl, sub3.domena2.pl itd...

Następnie te domeny dodałem do MM

Czy muszę coś jeszcze wykonać aby ministrony zadziałały?

Niestety autor skryptu nie odpisuje na emaile więc postanowiłem szukać pomocy tu na forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności