Skocz do zawartości

Co byście zrobili na moim miejscu ... ?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Marketing szeptany to nic innego jak skakanie po forach tematycznych i polecaniu twojego pensjonatu. Im więcej różnych kont im im większy staż ( w postaci rejestracji lub ilości postów) tym takie polecenie jest bardziej traktowane jako wiarygodne.

To tak w skrócie.

Dieta kopenhaska -najskuteczniejsza dieta !

Najnowsze stylizacje modowe !

Niektórym może wydać się to śmieszne, ale czy wiedzą o Tobie "organizacje pozarządowe" ? Harcerze, kluby seniora, fundacje itp itd ? Mam tu na myśli ludzi o niewielkich wymaganiach ( sam mówisz, że nie masz kuchni i jadalni), a potrzebują punktu wyjścia. Ustka, fajne miasteczko, wiesz jak wygląda terminarz szkoleń (fizjoterapeuci itp. ) uderzaj do firm które je organizują i informują kursantów o "zakwaterowaniu na własną rękę". Podobnie w przypadku uzdrowisk - ok, mają swoją bazę, ale pensjonariusze często szukają noclegów, chociażby dla najbliższych.

@-->->----

A może spróbuj przedstawić swoją ofertę organizatorom kolonii, nie wiem, małym biurom podróży. Hurtem zakwaterują cały autobus :) W końcu gdzieś kolonie spać muszą, chyba że nie życzysz sobie nadmiaru młodzieży lub po prostu nie nadaje się do tego pensjonat.

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Z groupona korzystają ludzie polujący na niską cenę, a nie na ekskluzywność. Jak dostaną dobrą cenę (w stosunku do jakości) to nikogo nie będzie obchodziło, że nie masz kuchni :).

Będę musiał to przemyśleć i wydaje mi się, że mógłbym zastosować taki grupon np. w miesiącu kwietniu. Poważnie nad tym pomyślę i może coś wyjdzie. Muszę zaznajomić się z regulaminem i co w zamian muszę zaoferować dla grupona (tzn. jakie profity %)

Niektórym może wydać się to śmieszne, ale czy wiedzą o Tobie "organizacje pozarządowe" ? Harcerze, kluby seniora, fundacje itp itd ? Mam tu na myśli ludzi o niewielkich wymaganiach ( sam mówisz, że nie masz kuchni i jadalni), a potrzebują punktu wyjścia. Ustka, fajne miasteczko, wiesz jak wygląda terminarz szkoleń (fizjoterapeuci itp. ) uderzaj do firm które je organizują i informują kursantów o "zakwaterowaniu na własną rękę". Podobnie w przypadku uzdrowisk - ok, mają swoją bazę, ale pensjonariusze często szukają noclegów, chociażby dla najbliższych.

To nie jest głupie, właśnie już parę osób przyjeżdżało do mnie (ponieważ nie mogli nocować razem z mężem/żoną, którzy są w sanatorium) i korzystali z moich usług noclegowych. Mam podpisaną umową z 2 biurami podróży ale przeważnie oni załatwiają ludzi na sezon, a poza sezonem kiepsko jest...

Musiałbym jakieś 2 dodatkowe załatwić sobie ale brak kontaktów niestety.

A może spróbuj przedstawić swoją ofertę organizatorom kolonii, nie wiem, małym biurom podróży. Hurtem zakwaterują cały autobus ;) W końcu gdzieś kolonie spać muszą, chyba że nie życzysz sobie nadmiaru młodzieży lub po prostu nie nadaje się do tego pensjonat.

Nie interesują mnie grupy kolonijne (szkolne, gimnazjalne itd) zbyt wiele pieniędzy poświęciłem i posiadam sporo antyków itd. więc nie zależy mi na tym aby to szybko stracić i żeby było zniszczone. Dlatego preferuję osoby/turystów powyżej 25 roku życia, którzy wiedzą po co przyjeżdżają, a jak chcą odreagować to również wiedzą gdzie to zrobić i jak zrobić :)

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Będę musiał to przemyśleć i wydaje mi się, że mógłbym zastosować taki grupon np. w miesiącu kwietniu. Poważnie nad tym pomyślę i może coś wyjdzie. Muszę zaznajomić się z regulaminem i co w zamian muszę zaoferować dla grupona (tzn. jakie profity %)

po pierwsze: grupony-srupony to średni interes w wielu wypadkach. trzeba sobie dobrze policzyć i wykalkulować aby nie popłynąć. Bo to nie jeden raz grupon oddawał kasę bo lokal już padł zanim zdążył wszystkich obsłużyć? (np. w Katowicach padła restauracja, notabene ta sama co rok wcześniej była Gessler).

po drugie: bez obrazy, ale chyba nie jesteś targetem grupona (przerobu ogromnego im nie zrobisz). możesz poszukać po tych mniejszych klonach grupponowych.

po trzecie: groponowy klient to srednio ciekawy klient :/

i żeby nie było, że jestem całkowicie przeciw. myslę, że z pewną usługa bym w grupona wlazł ale to tylko z jednym przypadkiem.

Ja trochę inaczej, zrób więcej takich stronek o pensjonacie, napisz inne teksty, ciekawe, może ktoś sławny u Ciebie przebywał? Postaraj się o zaufanie - jakieś referencje (2 lata temu była u mnie Doda z Radziem ;) [sorry poniosło mnie:) ] )

Stwórz sobie zaplecze w postaci forum, księgi gości, opinii - sporo ludzi patrzy na punkt widzenia innych, czy byli zadowolenia? Czy im się podobało? Jaka atmosfera była w ośrodku? - spróbuj wzbudzić jakimiś tekstami uczucia pozytywne, to ma mega znaczenie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności