Skocz do zawartości

Dziwna zmiana description

hevo

Rekomendowane odpowiedzi

Po ostatnich przenosinach bloga (Wordpress) na nowy serwer postanowiłem zoptymalizować opis strony pod kątem fraz, które mnie interesują. Jakieś 2/3 dni wstecz opis dla strony głównej się zmienił, więc uznałem, że operacja zakończona powodzeniem. Dziś tak z ciekawości chciałem zobaczyć pozycję dla interesującej mnie frazy i zobaczyłem stary opis. Sprawdziłem jeszcze na dwóch innych komputerach i opis powrócił to starej wersji mimo tego, że w ustawieniach WP nic nie zmieniałem. Ktoś wie jaka może być przyczyna?

Głodny zdjęć? Szukaj: fotografia ślubna śląsk lub fotoblog :)

A może inne tematy? Inżynieria bezpieczeństwa - blog godny polecenia!

Sprawdź czy przypadkiem opis, który wraca nie jest opisem zaciąganym z katalogu DMOZ. Jeżeli tak, to wstaw na stronie <META NAME=”ROBOTS” CONTENT=”NOODP”> - ta instrukcja powoduje, że robot pomija opis z katalogu i czyta ten zawarty na Twojej stronie. W moim przypadku rozwiązało to problem.

W takim razie prawdopodobnie łączysz się z różnymi data center. Na jednych opis może być już zaktualizowany, a na innych jeszcze nie i stąd taki efekt, że na krótko zobaczyłeś to co być powinno, a następnie powróciło do pierwotnego stanu :) W zależności od ilości i jakości powiązań jakie Twoja strona ma w sieci, aktualizacja na wszystkich datacenter może zająć od kilku dni do kilku tygodni.

Nooo i taka odpowiedź mi już rozjaśnia sytuację :P Dzięki.

Dziś rzuciłem okiem i opis jest w nowej wersji + wzrost pozycji na frazy, które mnie interesują ;)

Głodny zdjęć? Szukaj: fotografia ślubna śląsk lub fotoblog :)

A może inne tematy? Inżynieria bezpieczeństwa - blog godny polecenia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności