Skocz do zawartości

pozycjonowanie nowego :)

pab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

mam do Was pytanie :P bo moja wiedza na ten temat jest mizerna :)

zakładam sklep internetowy

klientów chcę zdobyć dzięki porównywarkom internetowym

ale chciałbym aby w Google też coś tam było :)

od czego ja mam zacząć ?

dodawać do darmowych katalogów seo ?

co jeszcze ?

co znaczy dodawanie do pracli ?

Dzieki

ps proszę o wyrozumiałość :) :)

Precle to artykuły z linkiem w treści, np. do Twojego sklepu.

Do katalogów możesz spokojnie dodawać, nie zaszkodzi. Tym, że katalog jest niby "seo" czy nie się zbytnio nie przejmuj. Przeleć na początek listę VIP ze spisu Mara https://www.katalogiseo.info/

A jaka branża, jeśli można wiedzieć?

Zakładam, że masz wybrane frazy kluczowe i przygotowane opisy pod katalogowanie - najlepiej kilka unikalnych, które później można zsynonimizować. Mam nadzieję, ze ten etap masz zaliczony, bo następnie jedziesz z katalogowaniem i na początek lepiej jest wybrać mocne płatne katalogi, a darmowymi zająć się później. Listę masz np tu: https://www.katalogiseo.info/

A jeżeli chodzi o precel (Presell pages) to jest to taka stona/blog, do którego dodajesz unikalne (w miarę możliwości :) ) artykuły tematycznie związane z pozycjonowaną stroną, a w treści umieszczasz link w postaci anchora, który Cię interesuje. Tak w wielkim skrócie.

Głodny zdjęć? Szukaj: fotografia ślubna śląsk lub fotoblog :)

A może inne tematy? Inżynieria bezpieczeństwa - blog godny polecenia!

Zakładam, że masz wybrane frazy kluczowe i przygotowane opisy pod katalogowanie - najlepiej kilka unikalnych, które później można zsynonimizować. Mam nadzieję, ze ten etap masz zaliczony, bo następnie jedziesz z katalogowaniem i na początek lepiej jest wybrać mocne płatne katalogi, a darmowymi zająć się później. Listę masz np tu: https://www.katalogiseo.info/

A jeżeli chodzi o precel (Presell pages) to jest to taka stona/blog, do którego dodajesz unikalne (w miarę możliwości :) ) artykuły tematycznie związane z pozycjonowaną stroną, a w treści umieszczasz link w postaci anchora, który Cię interesuje. Tak w wielkim skrócie.

frazy kluczowe tak to mam przygotowane opisy pod katalogowanie prawie ") wykonane, rozumiem ze ten sam opis to katalogowania moze być ?

ale to może być dowolny blog ? na Onecie np ? aby napisać precle

i rozumiem że teksty piszę sam lub zlecam komuś :P

tylko nie rozumiem jednej rzeczy

w blogu mam tekst normalny a link muszę wstawić w html

możesz podać gdzie mam napisać taki tekst

Wejdź sobie do działu z preclami i pooglądaj jak to wygląda :) Piszesz lub zlecasz napisanie artykułów i później dodajesz to precli, które inni udostępniają. Oczywiście możesz założyć swoje jako początek do tworzenia zaplecza, ale musisz je linkować, żeby nabrały mocy.

Głodny zdjęć? Szukaj: fotografia ślubna śląsk lub fotoblog :)

A może inne tematy? Inżynieria bezpieczeństwa - blog godny polecenia!

Ideałem byłoby gdybyś wykonał kilka, kilkanaście opisów do katalogów, administratorzy maja parcie na unikaty:), napisz kilka artykułów na temat odzieży, materiałów itp w treść umieszczasz linka, to nieźle działa, dodatkowo dobry pomysł, to linki na forach internetowych związanych z branżą, żadnej chamskiej kryptoreklamy, wystarczy link w stopce jak ma to większość osób z tego forum. Oczywiście fajnie zrobić kilka blogów, podlinkować je i masz mini zaplecze które linkuje do twojej strony.

Po pierwsze - temat do działu dla początkujących. Po drugie - daruj sobie pozycjonowanie na własną rękę jak nie wiesz co to znaczy "dodawanie do prEcli". Szczególnie jeżeli konkurencja jest duża a Ty zadajesz pytanie "od czego ja mam zacząć?", to zupełna strata czasu. Na każdym kroku powtarzam, że jak czegoś się nie potrafi robić to należy to zlecić firmie zajmującej się tym, bo w 99% przynosi to lepsze efekty w postaci odpowiedniego zysku.

Powyższe porady wsadź między bajki, bo to tak samo jak ja bym zapytał na jakimś forum "chcę zbudować most, wiem że potrzebuje jakieś tam materiały budowlane, panowie - jak się za to zabrać?" i pod spodem wysyp podpowiedzi: "idź do sklepu: kup młotek, kilo gwoździ i do dzieła".

Edit:

A dla wszystkich powyżej podpowiadających - nie macie nic sensownego do powiedzenia, to się nie odzywajcie. Chłopak nie ma pojęcia co to precle i jak się za to wszystko zabrać - a chce pozycjonować sklep internetowy, więc zastanówcie się , czy wasze porady przyniosą jakiekolwiek efekty?!

Masakra, frustracja wzrosła jak jeszcze raz spojrzałem na te wypowiedzi i musiałem to dopisać.

Pozdrawiam.

kolego @raado, jeżeli nie chcesz pomóc to po co odzywasz się w temacie? Myślisz, że każdy jest takim specjalistą jak ty i od razu rodzi się z napisaną książką SEO "Jak wykiwać G"?

Jeżeli ktoś nie ma nawet podstaw, to trzeba go w tym uświadomić i najlepiej pokazać gdzie można sobie o tym poczytać, a decyzję czy zrobi to sam czy zleci firmie zostawić jemu. Gdyby każdy tak myślał, to by nie było lekarzy: "Bo po co się uczyć samemu jak można komuś zlecić". Żenada...

Środki prezentacji wizualnej. Tablice i gabloty. Zajrzyj: https://www.prosymetric.pl/

Niekolego @Halik, a co Ty rzeczowego wniosłeś do tematu swoją wypowiedzią? Więc Twoje zarzuty wobec mojej osoby mogę po prostu odbić jak piłeczkę pingpongową, ale ja nie z tych. Ja odesłałem kolegę do działu "dla początkujących" i myślę, że jest to jedyna słuszna rada jakiej można mu w chwili obecnej udzielić. Jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o SEO to raczej nie sądzisz, że poradzi sobie z pozycjonowaniem sklepu internetowego jak zadaje pytania na poziomie: "co znaczy dodawanie do pracli ?". Jeżeli jednak nie masz takowego pojęcia to nie wiem po co w ogóle pisałeś tego posta. I jeszcze raz zadam pytanie - jak bez podstawowej wiedzy założyciel tego wątku ma sobie poradzić?

Co do książki to jeszcze nie zamierzam pisać.

@"Bo po co się uczyć samemu jak można komuś zlecić"

Nie napisałem nigdzie, że ma się nie uczyć, a jedynie że zlecenie pozycjonowania firmie przyniesie lepsze efekty. A jeżeli tak napisałem to zacytuj dokładnie i odnoś się do słów, które widnieją w moich wypowiedziach, a nie w wyssanych z palca przypuszczeniach. Aczkolwiek rzeczywiście wolę iść do lekarza niż leczyć się samemu - bo się na tym nie znam.

Dziękuję, dobranoc.

ja tam jestem dobrej wiary,

mam znajomych którzy sami wyprowadzili sklep na top 5 na frazach w dużej konkurencji

już teraz wiem ze będę dodawał do 10 katalogów dziennie swój sklep

będę pisał też precle bo już wiem mniej więcej o co biega

tylko muszę odkryć listę gdzie takie precle/artykuły pisać

czy 1 tekst z linkami może być tylko na jednej stronie np tu https://pozycjonowanie48.pl

czy też ten tekst mogę umieszczać na innych stronach ?

a np. artykuł na inny temat mogę umieścić ponownie na stronie https://pozycjonowanie48.pl

czy nie ? bo juz na tej stronie tył link do mojego sklepu ?

mam nadzieje ze zrozumiale napisałem

Dzieki

Po pierwsze - temat do działu dla początkujących. Po drugie - daruj sobie pozycjonowanie na własną rękę jak nie wiesz co to znaczy "dodawanie do prEcli". Szczególnie jeżeli konkurencja jest duża a Ty zadajesz pytanie "od czego ja mam zacząć?", to zupełna strata czasu. Na każdym kroku powtarzam, że jak czegoś się nie potrafi robić to należy to zlecić firmie zajmującej się tym, bo w 99% przynosi to lepsze efekty w postaci odpowiedniego zysku.

Powyższe porady wsadź między bajki, bo to tak samo jak ja bym zapytał na jakimś forum "chcę zbudować most, wiem że potrzebuje jakieś tam materiały budowlane, panowie - jak się za to zabrać?" i pod spodem wysyp podpowiedzi: "idź do sklepu: kup młotek, kilo gwoździ i do dzieła".

Edit:

A dla wszystkich powyżej podpowiadających - nie macie nic sensownego do powiedzenia, to się nie odzywajcie. Chłopak nie ma pojęcia co to precle i jak się za to wszystko zabrać - a chce pozycjonować sklep internetowy, więc zastanówcie się , czy wasze porady przyniosą jakiekolwiek efekty?!

Masakra, frustracja wzrosła jak jeszcze raz spojrzałem na te wypowiedzi i musiałem to dopisać.

Pozdrawiam.

Nie od razu Kraków zbudowano, profesor G jest wielki i wystarczy poczytać trochę w necie jak to się robi, dodawanie do precli to nie jest nic wybitnie trudnego, to samo sygnaturki, anchory. Kilka tygodni i chłopak będzie pozycjonerem jak marzenie.

Ukucie w żebra nie ma boleć, ale ma pokazać kim jest druga osoba.

@"co Ty rzeczowego wniosłeś do tematu swoją wypowiedzią"

Rzeczowego nic, ale chciałem pokazać chłopakowi, że nie warto słuchać się ludzi takich jak ty (oczywiście nie w kwestii dla początkujących), ale uczyć się, bo wiedzy nikt mu nie zabierze i umiejętności wkońcu zdobędzie. Gdyby nie było twojej wypowiedzi, mojej również.

@"Na każdym kroku powtarzam, że jak czegoś się nie potrafi robić to należy to zlecić firmie zajmującej się tym"

Hehe oczywiście to jest zachęta do nauki.

@"jak bez podstawowej wiedzy założyciel tego wątku ma sobie poradzić?"

Bardzo prosto, nabyć podstawową wiedzę i zagłębiać się dalej.

@"Jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o SEO "

Bez wątpienia nie jestem takim specem jak ty, ale jakieś podstawy znam.

@"Aczkolwiek rzeczywiście wolę iść do lekarza niż leczyć się samemu - bo się na tym nie znam."

Przeczytaj ze zrozumieniem moją wypowidź, dopiero później podłącz klawiaturę do komputera.

;)

Środki prezentacji wizualnej. Tablice i gabloty. Zajrzyj: https://www.prosymetric.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności