Skocz do zawartości

301 na zaplecze

kamilp7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak zlecacie pozycjonowanie lub sami pozycjonujecie stronkę klienta to czy zawsze korzystacie z 301 tzn. robicie ze stron zapleczowych przekierowanie na stronkę klienta żeby przekazać jej moc z tych zapleczówek ??

Jeżeli tak to czy zaplecze takie musi być zawsze powiązane tematycznie ze stronką klienta??

I jeszcze jedno;) Czy jest możliwość dogadania się z firmą pozycjonującą żeby nie korzystała z 301, ponieważ jak chciałoby się zakończyć umowę to firma ściąga przekierowania i stronka leci w googlowską otchłań:) a w innym przypadku np. katalogi, precle i inne pewnie po zakończeniu umowy i nie pozycjonowaniu się utrzyma przez jakiś czas wysoko

Płacisz za pozycjonowanie, pozycjonowanie to nie tylko dodawanie do katalogów. Zapłacisz za katalogowanie to ciężko będzie zdjąć te linki, ale niektórych fraz nie zrobisz samymi katalogami. Jeżeli robisz zaplecze tematyczne to po co później robić 301?? No i kolejna rzecz - jak chcesz się dogadać z firmą, żeby nie robiła 301 jak i tak nie jesteś w stanie tego sprawdzić :)

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

dave84 to w jaki szybki sposób to sprawdzisz?? Google Analitycs nie pokazuje wejść z domeny 301 tylko ze strony pierwotnej, sprawdzanie tego to grzebanie się w linkach i liczenie na fuksa, chyba, że znasz szybszy sposób...

Jest nawet temat podobny https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=93369&st=0

nie ustalisz z jakiej domeny jest 301

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

z zapleczówek zazwyczaj linkuje się strony, a nie robi 301 :rolleyes:

Tak wiem;) tylko chodziło mi o to czy jest sens robić przekierowania z kilku zapleczówek które mają już tam jakąś moc zrobić przekierowanie na stronkę klienta w celu przeciągniecia całej mocy stron na tą jedną docelową, czy taka opcja nie jest silniejsza od zwykłego linkowania: nasze zaplecze-->>strona klienta ???

@I jeszcze jedno;) Czy jest możliwość dogadania się z firmą pozycjonującą żeby nie korzystała z 301, ponieważ jak chciałoby się zakończyć umowę to firma ściąga przekierowania i stronka leci w googlowską otchłań

A z dostawcą internetu też się możesz dogadać, że jak skończy się umowa to Ci nie odłączy neta, chociaż nie będziesz płacił? Z telewizją, gazem i prądem pewnie tak samo... Proszę was.

@Jeżeli tak to czy zaplecze takie musi być zawsze powiązane tematycznie ze stronką klienta??

Przykład: zaplecze było pozycjonowane na frazę "pies Marysi ze Starej Wsi", robimy przekierowanie na stronę, która będzie pozycjonowana na frazę "kot Krzyśka z Nowego Miasta" .... odpowiesz sobie sam?

@To w takim razie co będzie miało większą moc. Link na tematycznej stronie zapleczowej czy 301?

Też bym chciał wszystko podane na tacy.

To może troszkę inne pytanie. Czy ma sens przekierowanie 301 z nowej strony zapleczowej ( stona katalogowana, dopalona swl'em rotacyjnym oraz stałym i troszke preclowana) ? Czy to również pytanie, na które odpowiedz powinienem znaleźć robiąc własne testy??:P

a czy przy 301 ma wpływ wiek domeny. Chodzi mi o to czy jeśli będę linkował mój główny portal przez domenę 3 letnią , to czy mogę sobie pozwolić na większy przyrost linków. Czy mimo wszystko mogę złapać jakiś filtr po drodze ? Oczywiście chodzi mi o linkowanie po przez seokatalogi i percel page.

Dieta kopenhaska -najskuteczniejsza dieta !

Najnowsze stylizacje modowe !

Jeżeli piszę głupoty to proszę mnie poprawcie;)

Zakładam że część firm pozycjonujących działa w ten sposób:

1. Klient zleca pozycjonowanie fraz związanych np. z wycieczkami do Grecji

2. Firma poz. zakłada w tym celu kilka lub kilkanaście stron tematycznych( w zależności od trudności fraz)

3. Powoli zaczyna linkować z tych stron tematycznych(zapleczowych) stronkę docelową klienta

4. Po jakimś tam okresie gdzie stwierdzają że strony zapleczowe posiadają już jakąś moc robią 301 na stronę klienta.

5. Po zakończeniu umowy lub jej rozwiązaniu ściągają 301( w tym czasie strona klienta znacznie spada bo nie ma prawie żadnych fundamentów żeby się utrzymać nawet w top 50)

6. Firma pozycjonerska oprócz zarobionych pieniędzy zyskuje wszystkie strony zapleczowe dobrze podlinkowane które zrobiła( oczywiście kosztem wkładu własnego bliżej nieokreślonego;)

Wiekszosc tak robi jak piesz, ale nie robi z tych stron 301 tylko po prostu umieszcza na nich linki. 301 nie oplacalo by im sie robic, bo wtedy dopalaja tylko 1 strona, a tak maja zaplecze z ktorego moga obslugiwac kilku klientow rownoczesnie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności