Skocz do zawartości

Przechwycona domena

chrisco

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam pytanie dot przechwyconych domen. Zakupilem kilka sztuk korzystajac z dropped i czesci z nich PR sie utrzymal po wprowadzeniu nowej tresci (zgodnej z tematyka poprzedniej strony) a czesc spadl do n/a

mam w zwiazku z tym pytanie - jaki wplyw na PR ma nowa tresc na domenie? czy warto trzymac sie tematycznie tresci ktora byla wczesniej, czy mozna dokonac calkowitej zmiany contentu.

Czy spowoduje to spadek PR?

dzieki

Chrisco

Raczej wpływ linków. Ostatnio przechwyciłam domenę PR5, po zmianie treści strony na zupełnie inną PR spadł do PR4, a następnie wrócił do PR5 (strona była od momentu przejęcia intensywnie linkowana i część starych linków się również utrzymała).

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

ok

nie z tym niejako nie ma problemu

zastanawiam sie jaki wplyw na PR ma zmiana tresci sajtu

zalozmy ze byla strona o pomidorach a ja wrzucam tresc o zegarach, podlinkowuje strone, wrzucam to katalogow itp wiec BL beda generowane, ale jak google widzi podmiane tresci? i to jeszcze na inna niz byla pierwotnie

pzdr

Często jest tak, że domeny z dropped mają PR ale fake (są po 301) i po komendzie info: wskazują inną domenę.

Wtedy PR jest bardzo ulotny (zazwyczaj po zaindeksowaniu ponownie w Google, PR jest zerowany).

Pozdrawiam

Na kilkudziesięciu przypadkach mogę stwierdzić, że po utrzymaniu tematyczności strony PR nigdy się nie wyzerował, czasem spadł o 1 oczko, potem najczęściej wracał lub rósł. Gdy tematykę strony olałem PR często się zerował lub zmniejszał znacznie - czasem potem wracał, czasem nie. Może to mieć też wpływ na znikanie linków. Większa szansa na utrzymanie linków zewnętrznych przy tematycznej treści.

Wczoraj walczyłem ostro w licytacji na Dropped o pewną domenę, niestety jak doszło do 300, nie miałem już możliwości dalszej licytacji, ponieważ wymagana była kaucja 100zł, których niestety nie miałem na koncie, a czasu na przelanie już nie było, dlatego pamiętajcie o tej kaucji jak licytujecie domeny na dropped.

Kilka godzin po przechwyceniu domeny przez osobę która wygrała aukcje, już pojawiło się coś ala blog, będę się przyglądał jak z PR, na razie 0 a domyślnie domena miała chyba 5 albo 6

byla strona o pomidorach a ja wrzucam tresc o zegarach, podlinkowuje strone, wrzucam to katalogow itp wiec BL beda generowane, ale jak google widzi podmiane tresci?

Linki, które były kierowane do domeny przed zmianą treści pozycjonują ją na frazę

związaną z pomidorami (jeśli mają anchory "pomidory" itp.), więc powinieneś być

jeszcze widoczny w wynikach na te frazy. Moim zdaniem lepiej kontynuować poprzednią

działalność serwisu i tworzyć stronę o pomidorach :P

Pochwalicie się swoimi nabytkami z Dropped i ile Was kosztowały? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności