Skocz do zawartości

Ceny katalogów

adiectus

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwię ci się, że chcesz zainwestować akurat w katalogi. Koszta: unikalne templatki, skrypt, linkowanie - wszystko x10-20 + sporo ciągłej pracy przy moderacji - stopa jak i okres zwrotu tej inwestycji nie wydają mi się zbyt zachęcające.

Moim zdaniem katalogi to dochód dodatkowy, na twoim miejscu postawiłbym na coś innego + ok. 5 katalogów od zera do spokojnego rozwoju z perspektywą na przyszłość.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zaplecz nie chcę:)

Katalogi chcę mieć na przyszlość jako dobre źródło linków dla przyszłych projektów + jakiś dodatek.

Płatności po to są takie małe by po prostu spam nie był dodawany:)

Hmm tematyczne katalogi mogły by być:) Trzeba by tylko pomyśleć jakich brakuje i czy warto:)

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

... katalog zarobi na siebie po 2-3 latach bycia darmowym i zdobywaniu naturalnych linków.

Ja dopiero mam jeden taki a jeszcze się nie zdecydowałem na wprowadzenie płatności :)

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak wygląda moderacja katalogów... Kiedyś prowadziłem jeden, zgodnie z wytycznymi miał być przez dłuższy czas darmowy... Niestety, zapału zabrakło, było tyle byle g... wrzucanego, że po kilkunastu minutach moderacji odechciewało się... Katalog sprzedałem. Ty chcesz wystartować z kilkunastoma od razu... Dla mnie to nierealny pomysł, dodatkowo jeśli liczysz na szybki zwrot kosztów i zarobek. Za cholerę 20 sztuk sam nie wymoderujesz w taki sposób aby były one wartościowe, przez palce prędzej czy później puścisz byle jakie wpisy. Zatrudnisz kogoś do tego - po zarobku w początkowym okresie. Wprowadzisz opłaty, nawet minimalne - katalog będzie martwy.

Po prostu trzeba mieć sporo czasu, myślę, że jedna osoba jest w stanie obrobić max 10 katalogów i to moderując w trzydniowym ujęciu. Przecież na bieżąco trzeba linkować, a to wypadnie problem z hostingiem itp. Sam zamierzałem postawić dużą ilość, później zmieniłem plany na jeden porządny i resztę jako zaplecze dla niego, teraz ograniczę się do 10 i po roku prowadzenia zobaczę co dalej. :)

Dlatego chyba postawię na 1-3 duże katalogi (kupię już dość mocne gdzie premium sms już są i ludzie kupują i umocnię katalog).

Po prostu tak będzie najlepiej ponieważ nie zje mi to tyle czasu a pieniądze raczej podobne.

Ja nie liczę na super zyski ale przy katalogu który już jest dość mocny a będzie jeszcze mocniejszy liczę na około 5-10 wpisów które mam nadzieję będą płatne przelewem:) (sms będzie droższy od przelewu co ma zniechęcić do wysyłania ich)

Mam blisko 30 katalogów - części nie znacie i dobrze, tylko 5 jest płatnych, reszta jest darmowa (na razie). Sporo katalogów damrowych ma już ponad 10 tys wpisów i dopiero teraz zaczynają żyć.

ogólnotematyczne - hardkorowa praca i czasem neimalże syzyfowa bo te same wpisy po odrzuceniu są dodawane po raz wtóry

tematyczne - wąski target, nie ma możliwości zarobkowania z wpisów ze względu na ograniczenia, można zarobkować na reklamach

Jednakże po ostatnim G Update (MayDay) katalogi nigdy nie będa wysoko ponieważ utraciły zdolnośc pozycjonowania długiego ogona (dopalenie wpisów SWL dynamicznym nie zdaje rezultatu a na przypalenie SWL statycznym bądx linkami statycznymi neiSWLowymi po prostu nie każdego stać).

Przy katalogach dużo trzeba testowac i sprawdzac ustawienia sposobów indeksacji, meta, SEO url-i i innych. Dbać o jego linkowanie i rozwój.

Katalogi to nie jest tak, że postawić i się kręci.

Jak to w tym dowcipie: kanapka pada masłem na ziemie, kot na 4 łapki więc przyklejamy kota do kanapki z maslem rzucamy i się kręci ... z katalogami tak się nie da.

Poza tym w dobie SEOKów więcej w tej chwili jest szkody niż pozytku. Przypatrzcice się ile jest zadbanych SEOKów a ile stoi odłogiem.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja o swoje dbam i w większości wolnej chwili promuje :P. Jeśli chodzi o SWL to się w ogóle nie tykam, chyba, że osoby dodające wpisy tym linkują. Site myślę, że mam dobry (w melodiawsieci.pl na 1442 wpisy jest 16500, a w fajny-katalog.pl też jest przyzwoity tylko coś obecnie hosting ma jakiś problem). Teraz powoli promuję kolejny katalog z postanowieniem, że będzie on ostatni. W sumie są 4. 20 sztuk według mnie jest nie do obrobienia samemu.

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

Da się ale tylko w tedy gdy masz płatności dodane na początku (spam od razu odpada).

Hmm z tego wychodzi że tak na prawdę najlepiej mieć mocnego wielotematycznego seoka który mocno stoi w googlach na kluczowe frazy i ma dobry ruch. Bo z tego co widzę to np zgred.pl ma bardzo fajny ruch (alexa).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności