Skocz do zawartości

Mapki Google - czyli jak się pozycjonować

Rekomendowane odpowiedzi

Zbyt świeży i wąski rynek, aby się dzielić takimi szczegółami. Najlepiej sam testuj różne rozwiązania, może wpadniesz na jakiś fajny pomysł i będziesz lepszy od innych.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ciekawa myśl z tymi wejściami z różnych IP. Wedle moich obserwacji bezpośrednie komentarze(z wizytówki wpisu w GM) z różnych kont i IP nie działają, ale mogę się mylić . Chyba że chodzi o ich masowe ilości, ale wtedy ciężko będzie odróżnić czy to wpływ samych komentarzy czy wzrostu odwiedzin z różnych IP? Raczej bym stawiał na komentarze i oczywiście wpisy w zaufanych serwisach G :) .Do niedawana była PF, ale wszystko się zmienia .

Z tym Google Maps - to oni sami nie wiedzą w głównej siedzibie co ma jaki wpływ na konkretne wypozycjonowanie ... Bynajmniej tak mi się wydaje, a na dodatek co róż nowego wprowadzają

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Wiedzą, w wypozycjonowaniu na mapach pomagają:

tagi we wpisie do map identyczne jak hasła w mapach,

pozycjonowanie na hasłach identyczne z nazwą map np. szkoły Frombork, szkoły Elbląg

duża ilość wpisów z spisów lokalnych ,katalogów z miast w których chcesz się pozycjonować

i jeszcze parę innych rzeczy z których czerpie algorytm G

To i ja się podłączę pod temat. Wizytówki wyświetlają się tylko wtedy, gdy wpiszemy dokładną frazę, którą wizytówka jest zatytułowana. Czy w takim razie mogę (według zezwoleń Google'a) utworzyć dla swojej strony dwie różne wizytówki z dwiema różnymi frazami kluczowymi? Na przykład jedną z nazwą firmy, a drugą z pożądanymi słowami kluczowymi?

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Tak sobie przeglądam dostępne szkolenia u mnie w mieście i taki wynik otrzymałem

wynik

I tutaj me pytanie - bo na Blogu shpyo, przeczytałem, że mapki 'wciągają' organiczne wyniki. A tutaj firma alfianco ma wynik w mapkach i główną w organicznych.

Czyli jest możliwe posiadanie wyniku w obu tych miejscach, czy to jakiś przypadek? Czy znaczenie ma to, iż strona dodana jest do mapek po całej nazwie firma, a w <title> tylko pierwszy człon?

Od czego zależy również, że podstrona jest nad mapkami?

Jak ktoś może pomóc to poproszę :D

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności