Skocz do zawartości

Jaka narodowość?

FiKaS

Jaką narodowość zadeklarujesz?  

152 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką narodowość zadeklarujesz?

• polską
      112
    • śląską
      11
    • inną (niemiecką, kaszubską, ukraińską etc).
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Górny Śląsk jest ładny? Sorry, kiedy tam byłeś ostatni raz? Mam taką robotę, że cały czas zwiedzam naszą- naszą, nie Waszą ;) ojczyznę. Trudno o brzydsze miejsce od Górnego Śląska.

Wygląda to mniej więcej tak: stacja paliw, ultra nowoczesny salon samochodowy na pełnym wypasie, ugór (dla niewtajemniczonych nieużytek rolny, w tym wypadku miejski), dom z odpadającym tynkiem, rozbudowane centrum logistyczne- to wszystko powtórzone wiele razy daje "architekturę" Górnego Ślaska. Okropność! Żeby faktycznie było po całości indrustialnie, lubię taki klimat, ale nie jest, niestety.

Ludzie na Górnym Śląsku (nadużywam tego określenia, ponoć są tam antagonizmy, różnice) ogólnie w porządku, dobrze przygotowani do zleceń które wykonuje. Bardzo konkretni, solidni, słowni. Ostatnie zlecenie wykonywałem w Gliwicach kilka dni temu, żeby nie było, że nawijam bez pokrycia.

Charakterystyczne jest, że bardzo określone, wręcz sekciarskie poglądy prezentują w tym temacie użytkownicy z pewnym logo przy nick lub w stopce linków :)

Od razu, że by było jasne- nie mam, tak myślę, jakiś specjalnych uprzedzeń. Jest mi obojętne co tam sobie wybudujecie, może postawicie płot czy cuś. A propo płotów, bramek- ponoć mają być piekielnie drogie przejazdy od Wrocka w stronę G. Ś. bardzo mi to nie pasuje bo często jestem tam albo w Krakowie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Górny Śląsk jest ładny? Sorry, kiedy tam byłeś ostatni raz?

(...)

Żeby faktycznie było po całości indrustialnie, lubię taki klimat, ale nie jest, niestety.

Pomijając fakt, że Rząd RP zniszczył sporo budynków bezpośrednio po '45 (rozbieranie pałaców by zbudować "Stare miasto" w Warszawie) oraz po '89 (niszczenie kopalń i linii kolejowych bez planów restrukturyzacji) to racja.

Górny Śląsk nie wygląda źle: https://www.flickr.com/search/?q=upper%20silesia&w=all

Katowice, jedno z najbardziej zielonych miejsc. Oczywiście miasta mogłyby wyglądać jak Ruhr: https://bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85298,74...ca_kultury.html

Niestety na Państwo Polskie nie ma co liczyć, a samorządy są zbyt biedne bo mają zbyt mały udział w podatkach.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Piszę by podziękować Ci za konkretną odpowiedź. Na Górny Śląsk jestem "skazany" bo mam tam około 20% wszystkich zleceń. Będę więc obserwował ewentualne zmiany z bliska.

Pozdrawiam!

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

To zapraszam na seo piwo, u nas z okazji każdej większej imprezy są organizowane dodatkowe imprezy "krajoznawcze", na rowerze, na piechty, szlakiem moderny, koleją wąskotorową. Tylko trzeba mieć dobrą kondycję i dużo wolnego czasu :)

Dodatkowo GDD trwające parę miesięcy, tutaj przykładowy program z 2009:

https://www.gornoslaskie-dziedzictwo.com/in...ion=gdd_program

+ Świeto Szlaku Zabytków Techniki:

https://www.industriada.pl

+ Inne inicjatywy które odbywają się co jakiś czas :)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Bardzo dziękuję za zaproszenie!

Zazwyczaj, gdy pracujemy na wyjazdach czas mam mocno ograniczony. Jeśli będzie "okienko" zapamiętam Twoją propozycję :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności