Skocz do zawartości

miesjki portal sportowy

tomacha2001

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym prosić o ocenę serwisu pod każdym kontem (graficzny, funkcjonalny, SEO).

Jakiś czas temu wpadłem na pomysł poprowadzenia hobbystycznie sportowego serwisu miejskiego i ludzie jak się dowiadują że coś takiego powstał są bardzo zadowoleni.

Kilka pytań:

1. jak mógłbym zwiększyć niezbyt dużymi środkami finansowymi jego oglądalność (target raczej lokalny)

2. jaką oglądalność powinien mieć serwis istniejący od października 2010 (bez reklamy)

Bardzo proszę o szczerą opinię.

Adres: https://sportowiak.pl/

Brak logowania. Po złym wpisaniu emailu w formularzu kontaktowym jest napis że zły email można by tam dołożyć jakiś buton z opcją powrotu.

1.) Linkuj

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

logowanie jest i działa czasem tylko ma zmułe nie wiem skąd to występuje :) formularz kontaktowy aktualnie dorobiłem przekierowanie (po 3 sekundach) po komunikacie zpowrotem do wpisywania danych potem to bardziej dopasuje.

ad 1 Linukj ... hm żeby to było takie proste :D na razie latam po lokalnych portalach i pisze w komentarzach, jeszcze w planach linki na stronach z miasta. a co dalej ??

Czekam na dalsze równie konstruktywne opinie.

No więc tak: okno szukana u góry jest orajt, zamień tylko ten napis 'wyszukaj' na zwykłe 'szukaj' albo całkiem usuń i zrób przycisk 'szukaj' zamiast lupki - co polecam najbardziej. Poniżej logowanie, jeżeli już ma być okno obok okna to przycisk 'zaloguj' daj po prawej, wyrównując do prawej krawędzi prawego okna :) a dwie linijki które są poniżej wyrównaj do lewej. Dość nieelegancko wygląda też ten panel 'START' po lewej i wymienione tam elementy. Zmień kolor na hoverze w menu tym w topie. teraz jest taka wyblakła czerwień, co jest brzydkie - daj biały i to załatwi sprawę. Ogółem sugeruję popatrzeć na estetykę, są elementy które wyśrodkowujesz a wyrównanie do którejś ze stron byłoby tam lepsze. Nie przesadzaj z kursywą na stronie. Ona nie jest najwygodniejsza do czytania. Używaj jej jedynie do akcentowania. Stronę oglądałem w chrome i IE8. W chromie tam gdzie masz listowania <li> pokazują się kropki, a w IE nie. Sugeruję zaglądnąć ogólnie zwłaszcza do IE bo w paru aspektach strona się tu kaszani. Strona ma być dla ludzi więc optymalizacja pod najczęściej używane przeglądarki jest konieczna.

Ogółem spoko sprawa. Powodzenia :)

No więc tak: okno szukana u góry jest orajt, zamień tylko ten napis 'wyszukaj' na zwykłe 'szukaj' albo całkiem usuń i zrób przycisk 'szukaj' zamiast lupki - co polecam najbardziej.

napis zmieniłem

Poniżej logowanie, jeżeli już ma być okno obok okna to przycisk 'zaloguj' daj po prawej, wyrównując do prawej krawędzi prawego okna :) a dwie linijki które są poniżej wyrównaj do lewej.

Poprawiłem czy lepiej wygląda ciężko mi powiedzieć bo się chyba już przyzwyczaiłem do starego układu

Dość nieelegancko wygląda też ten panel 'START' po lewej i wymienione tam elementy. Stronę oglądałem w chrome i IE8. W chromie tam gdzie masz listowania <li> pokazują się kropki, a w IE nie.

może coś więcej dlaczego nieelegancko ??. Wygląd chroma jest taki jak planowałem. Co do IE to jaka wersja ja sprawdzałem IE8 oraz najnowszy chrome opera FF

Sugeruję zaglądnąć ogólnie zwłaszcza do IE bo w paru aspektach strona się tu kaszani. Strona ma być dla ludzi więc optymalizacja pod najczęściej używane przeglądarki jest konieczna.

Podczas tworzenie zaglądałem IE6 i IE8 aktualnie widzę ze w IE6 nie mieści się na szerokość dzis to poprawie. No i te punkciki ale na to narazie nie mam pomysłu.

W IE8 jest wszystko ok

Poniżej logowanie, jeżeli już ma być okno obok okna to przycisk 'zaloguj' daj po prawej, wyrównując do prawej krawędzi prawego okna :) a dwie linijki które są poniżej wyrównaj do lewej.

Poprawiłem czy lepiej wygląda ciężko mi powiedzieć bo się chyba już przyzwyczaiłem do starego układu

uwierz mi że tak. staraj się patrzeć na stronę nie tylko jak Tobie się podoba ale jak widzą ją inni użytkownicy. Nie robisz jej pod siebie.
Dość nieelegancko wygląda też ten panel 'START' po lewej i wymienione tam elementy. Stronę oglądałem w chrome i IE8. W chromie tam gdzie masz listowania <li> pokazują się kropki, a w IE nie.

może coś więcej dlaczego nieelegancko ??. Wygląd chroma jest taki jak planowałem. Co do IE to jaka wersja ja sprawdzałem IE8 oraz najnowszy chrome opera FF

mnie się kaszani ogólnie w IE8. jedynie co to kropki są w chromie a w IE ich nie ma. Co do paska Start to głównie chodzi mi o te pozycje. Nie dałoby się dać ich chociaż w jednej linii bo u mnie są dwie linie i to tak niezgrabnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności