Skocz do zawartości

Filtr czy ban, i co teraz?

AluStar

Rekomendowane odpowiedzi

@sespo - Jeśli w artykule w swoim serwisie cytuję definicję z wikipedii czy to jest spam?

Istnieją porządne serwisu jak np. artelis.pl, których ideą jest właśnie kopiowanie artykułów na inne serwisy i uwierz, że nawet po wysłaniu setki spam raportów nic z tą stroną się nie stanie.

Nie myl spamu z kopiowaniem treści, bo to nie zawsze jest to samo.

Czy ja gdzieś napisałem że to jest spam ? Artykuł który przytoczyłem mówi zarówno o spamie w "naszym" rozumieniu jak i o powielaniu treści.

Treść powielona ma mniejsze znaczenie niż oryginał i jest to bezdyskusyjne przynajmniej w sytuacji o której tu rozmawiamy.

@mmr88 - jak chcesz to sprawdzić zrób sobie test - dwie strony podobnie zoptymalizowane, tak samo podlinkowane jedna z unikalnym contentem druga z powielonym, po 3 miesiącach sprawdź wyniki w serpach, o ile ta z dc jeszcze tam będzie.

Z mojej strony to wszystko bo zeszliśmy z tematu wątku.

Pozdrawiam

Gigacat - moderowany katalog stron

Nie jedno krotnie to sprawdzałem, i trzymają się takie strony i mają się dobrze. Zasada jest jedna, aby nie linkować z takich stron do potencjalnych klientów. Trzymać takie strony daleko od klientów i końcowym rachunku staną się one również wartościowe tak jak strona z unikalnym tekstem. Takie jest moje zdanie i tego będę się trzymał. Sorry ale google nie jest wstanie usunąć wszystkiej powielanej treści. I możesz mówić sobie co chcesz i tak mnie nie przekonasz do tego. I jakikolwiek test jest tutaj zbędny.

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności