Skocz do zawartości

firma Erbit : w 2008 roku co będzie za 3 lata w SEO

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@lords

Ach jakże genialny pomysł !!!

Sam na niego wpadłeś !!! :)

... nie obraziłem cie...

Ależ skąd.

Bardzo się cieszę, że miałem okazję w jakimś sensie budować w Polsce usługę SEO, która w końcu wyszła z podziemia. Osobiście pamiętam czasy, w których Google oficjalnie zaprzeczało możliwości "łamania ich cudownego algorytmu". Efektem naszych działań dziś macie co jeść ;P

Cieszę się także, że mogłem być wizjonerem. i miałem okazję wypowiadać się "tu" i "tam" i że byłem rozpoznawany. Zresztą wiele z przewidywań się spełniło - niektóre "techniki pozycjonowania" zniknęły bezpowrotnie (choćby znaczenie descriptions) i takie tam...

Niektórzy z Was nawet nie wiedzą "jak to było kiedyś". Ja i wielu znajomych wiemy - i do końca będzie to czymś co będzie tylko moje a Wam pozostaje spijać splendor, który w jakimś sensie budowałem !!!

Powodzenia.

p.s.

By nie było - byli (i są) nadal tacy, którzy wnieśli w nasze SEO dużo więcej niż ja. Nie odbierajcie więc mojej wypowiedzi jak "mojej najmojszej mojszy" !!!

... można wybaczyć tą pomyłkę Erbitowi !!!.

Jaką pomyłkę ? "Być może" to pomyłka ?

Dlatego lepiej publicznie nie mówić ani nie pisać, co będzie za ... lat !!!

Trzeba mieć wiedzę i odwagę by to robić a także trzeba mieć słuchaczy, którzy Cię wysłuchają. Ja to wszystko miałem.

MaxPan- dzięki za temat. Wyobraź sobie, że myślałem dziś o założeniu tematu- co w branży SEO może być za 5 lat :)

Było to związane z tym,że zamierzam trochę, na lokalną skalę, podziałać w branży. Poprzez pracę jaką wykonuję mam mnóstwo kontaktów z dość zamożnymi ludźmi którzy mogliby stać się kiedyś moimi klientami :D W perspektywie około dwu letniej chcę zacząć a w najbliższym czasie zajmę się zapleczem. W weekend czytałem na temat serwerów (bardzo zabałaganiony dział).

Wiesz, zastanawiam się czy kasa którą Gogle ciągnie z branży będzie im nadal wystarczać? Czy nie wymyślą jakiegoś świńskiego numeru który może bardzo ograniczyć możliwości utrzymywania się pozycjonerów.

Naturalnie nie ma co ponad miarę przejmować się co zrobi G (a może wiele), zastanawiałem się nad możliwym rozwojem sytuacji. Myślę, że ogólnie tzw. "rynek reklamy" będzie się ciągle rozdrabniał.

I trudno wyobrazić sobie sytuację, że powtórzą się Złote Lata kiedy doświadczeni, jak Erbit, nie mieli właściwie konkurencji. A i G. był chyba mniej pazerny :)

P.S. Zastanawiałem się również nad tym czy SEO spece z różnych stron kraju nie mogliby sobie pomagać (linki) ku dobru ogółu, że tak powiem. O ile już tak się nie dzieje, czytałem tutaj o tym ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

cudak- Polemizując z Tobą mogę powiedzieć, że prawdopodobnie SEO spece uporządkowali kawał internetu. Jednak witryny na jakimś poziomie teraz są, jak było kiedyś większość z Was wie. Tak więc Google, pośrednio, też coś z tego ma- ludzie mają większą świadomość tego rodzaju reklamy, doceniają optymalizację itd.

Inna sprawa, że przy pozycjonowaniu net został nieźle zaśmiecony (zaplecza)...

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Google przetrwa ale pozycjonowanie już nie.

Pozycjonowanie zawsze będzie. Zawsze będą jakieś wyznacznik od których będzie zależeć pozycja danej strony.

No chyba ,że wyniki będą się wyświetlać losowo i rotacyjnie, a tego przecież nigdy nie będzie:)

We wszystkich innych przypadkach chyba zawsze będzie możliwa manipulacja wynikami.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

cudak- Polemizując z Tobą mogę powiedzieć, że prawdopodobnie SEO spece uporządkowali kawał internetu. Jednak witryny na jakimś poziomie teraz są, jak było kiedyś większość z Was wie.

polemizując z Tobą mogę powiedzieć, że chyba nie do końca wiesz jak było kiedyś. nie mam zielonego pojęcia co to dla ciebie jest "kiedyś", ale moje kiedyś znaczy właśnie porządek, dobre treści i ciekawe dyskusje na newsgroupach. I choć się do tego syfu przyczyniam to nie jestem z siebie dumny. Sam z resztą informacji w internecie szukam w ostateczności.

N.

P.S. Miło zobaczyć znowu Erbita. Tym którzy nie zrozumieli ducha tego filmiku chciałbym przypomnieć że to dzięki niemu mieliśmy chyba pierwsze w tym kraju narzędzie do badania google dance.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

Miałem na myśli to, że większość witryn jest zoptymalizowana, tzn. dobrane są słowa kluczowe, tytuły itd. Praktycznie każdy chce być w sieci, dostępne są więc wciąż nowe treści.

A że spada jakość dyskusji na forach, na You Tube publikowane są, bez cenzury, chamskie treści. Można, słusznie narzekać.

Tutaj też starczy przejrzeć starsze posty z 2004, 2005 roku by dostrzec różnicę.

Inna rzecz, że od "zawsze" mówi się, że "teraz to nie to, co kiedyś" spada poziom dyskusji, młodsi są jacyś inni...

Dotyczy to zmian w ogóle- kręci się coraz gorsze filmy, nagrywa gorszą muzykę, nie dotyczy tylko internetu.

Edycja: zbędny cytat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności