Skocz do zawartości

firma Erbit : w 2008 roku co będzie za 3 lata w SEO

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

@Pozycjonowanie zawsze będzie. Zawsze będą jakieś wyznacznik od których będzie zależeć pozycja danej strony.

Jedyne słuszne zdanie w dyskusji, a mówić, że za xx lat nie będzie SEO jest raczej bezsensu. Wyniki każdej jednej wyszukiwarki opierają się o jakiś mniej lub bardziej skomplikowany algorytm, do którego pozycjonerzy po prostu muszą się dostosować i albo go okiełznają w wystarczającym stopniu albo nie, ot cała filozofia. Jedyne co można mówić o branży za xx lat to to, że będzie się rozwijała i będzie coraz bardziej nasycona , ale tak jest w każdym biznesie, więc ja osobiście śpię spokojnie.

Póki co jeszcze nie każdy rozumie, że biznes, którego nie ma w internecie z miejsca traci ileś tam %. Za niedługo nawet "warzywniak pani Krysi zza rogu" będzie musiał mieć swoją stronę i wysoką pozycję w G :) Także o zlecenia dla nas się nie martwię :)

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
95% działań to będzie optymalizacja

W przypadku dużych serwisów, jest to bardzo dobry szacunek. Linki dla nich z każdym miesiącem tracą na znaczeniu. Zawartość, indeksacja tej zawartości i optymalizacja linkowania wewnętrznego robi cuda.

Popatrzcie na https://archiwumallegro.pl/ - 10% zasięgu w Polsce przez pół roku.

Co tutaj jest kluczem do sukcesu? Linki? Czy wszystkie pozostałe czynniki?

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

... Przed nim ,,nie było niczego "

Adek - to nie tak. Takich ja ja było wielu i byli też tacy, którzy mi to pokazali.

Po raz pierwszy z zawodowym SEO zetknąłem się na PiO - czyli jak łatwo zrozumieć byli inni przede mną.

Kiedyś może było "łatwiej". Mniej osób tym się zajmowało, świadomość ludzi o istnieniu SEO też była żadna a o wyczynie z "kretynem" pisali, że to był włam na strony sejmowe - bo taka była wtedy świadomość.

Oczywiście poczuwam się do budowania pierwszej świadomości SEO bo w tamtym czasie gdy mówiło się klientowi o SEO to odbierał to jak czary-mary. Nie byłem jednak protoplastą a jedynie prekursorem. Ja też się wtedy tego uczyłem i uczę się nadal :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności