Skocz do zawartości

Sprawdzanie zgodności reklam przed publikacją

Blitz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy istnieje możliwość sprawdzenia poprawności z zasadami reklam zanim się je oficjalnie zapisze?

Niestety mamy czasem problem z akceptacją różnych reklam.

Chodzi głównie o np. niektóre produkty spożywcze z dziedziny farmacji, oczywiście oznaczone jako suplementy diety bo dopuszczone do obrotu bez recept dla aptek internetowych.

Google odwala takie komedie że to przechodzi ludzkie pojęcie.

Straszą zawieszeniem konta za reklamy niektórych preparatów, które są legalne w Polsce i powszechnie dopuszczone do obrotu - są na to certyfikaty GIS itp. Oni w ogóle nie biorą tego pod uwagę.. (chodzi o preparaty np. typu belissa, alli itd).

Oczywiście reklamy były zaakceptowane, niektóre wisiały ponad rok i nagle wylatują i przychodzi mail o ostatnim ostrzeżeniu (pierwszy i rzekomo ostatni mail)

Do tego zauważyłem, iż np. czasem odrzucają a jako powód podają "okienko popup". Co dziwne na naszej aptece nie ma takich okienek. Sprawdziłem dodatkowo kod źródłowy aby sprawdzić ew. ingerencję jakiegoś domorosłego hakera, ale nie ma tam śladu żadnego kodu js na okienka popup.

Mam też pytanie odnośnie traktowania reklamodawców? Czy google np w przypadku zablokowania konta, po takim "ostatnim ostrzeżeniu" jest w stanie odblokować czy też jest to tak samo bezdyskusyjne jak blokada konta adsense? Jest to istotne bo płacimy miesięcznie naprawdę spore kwoty a straszą nas jak byśmy byli kmiotami..

Jest ot o tyle irytująca sytuacja gdyż teraz strach dodawać jakiekolwiek produkty bo wymyślą sobie powód i zablokują nam konto..

Będę wdzięczny za info.

Kwota wydawana na adwords nie ma znaczenia. Każdy jest równy i równiejszy:)

Google czasem faktycznie ma problemy z niektórymi produktami. Jeśli są to leki bez recepty to powinny przechodzić bez problemu. Jeśli tak nie jest to zgłaszajcie wyjątki.

Jeśli to nie pomoże to piszcie do pomocy z zapytaniem i prośbą o pomoc, ponieważ nie łamiecie zasad a reklamy są odrzucane. Czy teksty reklam pisane są poprawnie??

Sądzę, że nie ma systemu sprawdzającego poprawność reklam przed wrzuceniem, ale polecam centrum edukacji i zasady adwords

https://adwords.google.com/support/aw/bin/s...policy&rd=1

Witam

Czy istnieje możliwość sprawdzenia poprawności z zasadami reklam zanim się je oficjalnie zapisze?

Niestety mamy czasem problem z akceptacją różnych reklam.

Chodzi głównie o np. niektóre produkty spożywcze z dziedziny farmacji, oczywiście oznaczone jako suplementy diety bo dopuszczone do obrotu bez recept dla aptek internetowych.

Google odwala takie komedie że to przechodzi ludzkie pojęcie.

Straszą zawieszeniem konta za reklamy niektórych preparatów, które są legalne w Polsce i powszechnie dopuszczone do obrotu - są na to certyfikaty GIS itp. Oni w ogóle nie biorą tego pod uwagę.. (chodzi o preparaty np. typu belissa, alli itd).

Oczywiście reklamy były zaakceptowane, niektóre wisiały ponad rok i nagle wylatują i przychodzi mail o ostatnim ostrzeżeniu (pierwszy i rzekomo ostatni mail)

Do tego zauważyłem, iż np. czasem odrzucają a jako powód podają "okienko popup". Co dziwne na naszej aptece nie ma takich okienek. Sprawdziłem dodatkowo kod źródłowy aby sprawdzić ew. ingerencję jakiegoś domorosłego hakera, ale nie ma tam śladu żadnego kodu js na okienka popup.

Mam też pytanie odnośnie traktowania reklamodawców? Czy google np w przypadku zablokowania konta, po takim "ostatnim ostrzeżeniu" jest w stanie odblokować czy też jest to tak samo bezdyskusyjne jak blokada konta adsense? Jest to istotne bo płacimy miesięcznie naprawdę spore kwoty a straszą nas jak byśmy byli kmiotami..

Jest ot o tyle irytująca sytuacja gdyż teraz strach dodawać jakiekolwiek produkty bo wymyślą sobie powód i zablokują nam konto..

Będę wdzięczny za info.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności