Skocz do zawartości

Czy taka forma opisu SEO strony jest ok

Sebastian Reg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam przygotowaną stronę na przez grafika i programistę na autorskim systemie , postawiony na bazie Zend Frameworka. Zmianę strony dokonuję z flashowej na html- ową ponieważ ta flashowa coraz trudniej się pozycjonuje , a utrzymanie pozycji TOP jest bardzo ważne w branży w jakiej działam. Tak więc zwróciłem się do programisty o przygotowanie czegoś w postaci ALL SEO PACK na wordpressie. Otrzymałem informację iż obecnie nie jest to możliwe w takiej formie jaką reprezentuje All SEO PACK i zaproponował mi pośrednie rozwiązanie – chciałem Was prosić o opinię czy poniższa propozycja jest chociaż odrobinę zbliżona do tego co daje dodatek wordpressowy – cytat z maila :

- dynamiczne dodawanie altów do obrazków na podstawie zawartości strony (będą to najczęściej tytuły newsów, referencji, galerii itd),

- dynamiczne dodawanie title do linków (j/w),

- dodatkowa zakładka w panelu admina o nazwie SEO. W zakładce byłyby następujące opcje

1. Stronnicowana lista linków posortowana odwrotnie do kolejności dodawania pozycji (coś jak lista newsów, tylko bez możliwości sortowania, gdyż to jest zbędne w tym wypadku). Po wejściu w linka można będzie uzupełnić title, description oraz keywordsy, które i tak nie będą miały żadnego znaczenia dla Google

Sposób może trochę niewygodny, ale za to będzie można ustawić oddzielne title, description oraz keywordsy dla KAŻDEJ strony dla obu języków. Kiedy dla danego URLa nie będzie ustawionych żadnych dodatkowych atrybutów meta, wtedy zostaną one wygenerowane automatycznie na podstawie wyświetlanej strony, tak jak jest teraz.

Czy powyższa propozycja oddaje chociaż trochę to co daje All seo pack ? Co jeszcze „obowiązkowego” powinno się znaleźć w propozycji programisty ? A może inny sposób rozwiązania problemu z opisem strony ?

Pozdrawiam i dziękuję za odp.

Przyznam, że nie mogę Ci pomóc, mam za małą wiedzę w tym temacie.

Wszedłem jednak po to, by zainspirować do pomocy kolegów z forum :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności