Skocz do zawartości

Lokalna strona sportowa - porada

Gość Bukłak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Otóż od pewnego czasu czysto rekreacyjnie pozycjonuję sobie stronę https://olimpiazambrow.net. Wiadomo, że frazy olimpia zambrów lub olimpia zambrow były w tym konkretnym przypadku formalnością.

Próbuję wskoczyć wyżej na frazy zambrow, a przede wszystkim zambrów (obie frazy TOP10). Bardzo fajnie byłoby się znaleźć w TOP5, co moim zdaniem jest całkiem realne (byłem już 5-6).

Druga sprawa - jak jest z tym PR? Miałem PR4, ale po pewnym czasie go po prostu straciłem i leżę na PR0 od dawien dawna.

Pozdrawiam

Bartek

Cierpliwie dąż do celu, a zamierzony efekt zostanie osiągnięty ;)

Kataloguj, precluj, zdobywaj linki (także te mocne) - a będzie TOP :)

Z czasem zastanów się nad stworzeniem zaplecza, jeżeli jeszcze go nie masz.

Czyli wytrwale dąż do celu, nie zważając na przeciwności losu, i nie oglądając się do tyłu ;)

Mam nadzieje że zmotywowałem :P

[Edyta:]

Jeżeli chodzi o PR - to przyczyn może być wiele. Jedną z nich jest np. brak wystarczającej ilości linków aby utrzymać PR - linkuj, linkuj, linkuj a będzie dobrze. Tylko wszystko w granicach rozsądku :)

A i jeszcze jedno zoptymalizuj stronke:

Dopasuj do podstron zawartość: <title></title> i <meta name="Description" content="" />

Dodaj nagłówki: <h1><h2>... - powinno być OK

Tyle na szybko wyłapałem ;)

Te dwa nazwiska w keywords na stronie są konieczne?

Na Twoim miejscu, tak jak wspomniał Maciek, zająłbym się katalogowaniem, pisaniem artykułów ale- co bardzo ważne, w większym niż dotychczas stopniu różnicował anchor teksty. Linki, w dużej mierze, masz z jakiś chmm... zapleczowych stron, że się tak wyrażę. Dawaj linki tam, gdzie warto- np. masz jeden u Zgreda- zamieść na jego pozostałych katalogach.

Swoją drogą sprawa tego PR jest dość dziwna- nie kombinowałeś coś ze stroną? :P Pewien jestem, że tak było- z PR 4 na 0...

Pisz artykuły, stwórz parę blogów. Treści masz, jak widzę sporo, więc dasz radę ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Maciek0468: Jeżeli chodzi o nagłówki to chyba obecnie pod tym względem nie jest źle (h1, h2). Odnośnie osobnego title i opisu każdej podstrony to muszę nad tym popracować, bo to oskryptowanie "samoróbka", a więc trochę zachodu.

krzychuZksiężyca: Faktycznie, oba nazwiska w keywords nie były konieczne i już wyleciały. Katalogowanie, pisanie artykułów - jasna sprawa. Postaram się także bardziej różnicować owe anchor teksty. Dorzucę linkowanie z zaplecza i obczaję po jakimś czasie efekty.

Jeżeli chodzi o kombinowanie ze stroną to nic takiego nie miało miejsca. Po prostu poleciało z rok temu z 3-4 na 0 i pozostało tak do dnia dzisiejszego. Kompletnie nie mam pojęcia dlaczego.

Jeżeli chodzi o nagłówki to chyba obecnie pod tym względem nie jest źle?
Ale dobrze to też nie jest ;)

Za dużo razy powtarzasz H1 :)

Stronę masz powiązana wzajemnie z zambrow.org Z tego co się orientuję nie powinno się wzajemnie linkować, chyba, że noffolow.

Z drugiej jednak strony spójrzcie na ten przykład. Starszy (stażem raczej niż wiekiem) kolega z forum leci w ten sposób i to działa. Przyznaję, że nie chciało mi się sprawdzac ale chyba nie polecieli noffolow.

Perpetum Mobile :)

Edycja: stylistyka.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Owszem - troszkę jest powiązana, aczkolwiek to dwa odrębne serwisy.

Akurat z Zambrow.org mam linka follow, a my linkujemy do nich z parametrem "nofollow" :shout:

Popracuję, pokombinuję i zdam raport :)

Najbardziej brakuje właśnie informacji czy doszliśmy do właściwych wniosków. Ktoś pyta potem znika i tyle.

Czekam zatem na wieści i trzymam kciuki!

Muszę przyznać, iż linkowałem ostatnio nieco stronę poprzez LinkMe.

Co ciekawe ostatnio wszystkie linki systematycznie się zdejmują, a strona na interesującą frazę (Zambrów) wskoczyła z 9. na 6. pozycję ;)

No widzisz, jak się chce to można.

Powodzenia ;)

Nie wspominając, że masz sympatyczny link w stopce swoich postów- też pomaga ;)

Może teraz czas na trochę blogów o Zambrowie?

Odpaliłem już wcześniej jeden o Olimpii Zambrów na platformie Blogspot.com.

Obecnie chcę odpalić kilka blogów o Zambrowie i zająć się dalszym katalogowaniem. W jaki sposób polecasz tworzyć owe blogi? Zwyczajnie stawiać na domenie/subdomenie wordpressa czy wystarczy na blogspot?

Na platformie WP :D

Chociaż Blogspot też może być.

Ale ja wolę WP

[Edycja:]

Postawić WP - i linkować, dodawać do katalogów.

Pisać wartościowe artykuły z linkami do strony (różnicując anchor-text).

Nie zapominaj o tym że zaplecze powinno stać na innym IP niż linkowana strona, ale wiadomo że to związane jest z dodatkowymi kosztami - więc wszystko w granicach rozsądku :D

Obecnie postawiłem pierwszy blog o Zambrowie na Blogspot, kolejne spróbuję postawić na WordPress i wówczas będę miał jakieś porównanie co do obu :D

Myślę, że przy dobrych wiatrach TOP5 może być kwestią tygodnia :D Miejmy nadzieję, że się nie pomylę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności