Skocz do zawartości

jaki skrypt - prosze o poradę

szyszy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie. Chciałbym założyć serwis ogłoszeniowy, który zawierałby również katalog stron. Czyli po pierwsze ogłoszenia po drugie katalog. Robiłem strony na worpressie ale nie wiem czy to jest dobry cms na takie coś. myślałem o joomli. Ale może ktoś z was ma doświadczenie w budowani takich stron i poleciłby jakiś inny skrypt?

no właśnie zastanawiałem się nad joomlą, powiem szczerze że dotychczas postawiłem kilka stron na tym cms ale jakoś mi nie przypadał, wolę wordpressa może dlatego że nie były to rozbudowane strony. teraz jednak zabieram się za coś większego. A jakie komponenty byś polecił do ogłoszeń i katalogu?

• 3 tygodnie później...

Zależy pod jakie ogłoszenia...poszukaj tu https://extensions.joomla.org/extensions/ad.../classified-ads

i tu https://extensions.joomla.org/extensions/ad...s-a-recruitment

Wszystko zależnie od wymagań..Najlepiej samemu potestować...Co kto lubi...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

joomla + dj classifieds na ogłoszenia + sobi2 na katalog - w miarę prosto ale niekoniecznie dobrze :) .

Trudniej - Drupal z modułami Views i CCK które od wersji 7 są już w standardowej dystrybucji. Dzięki CCK możesz stworzyć typy wpisów dla katalogu i typy ogłoszeń dla części ogłoszeniowej, taksonomią i modułami do niej (np. jakieś menu) robisz kategorie. Natomiast dzięki views'om robisz różne formy prezentacji treści, czyli podstrony z nowościami, popularnymi, konkretnych kategorii i podkategorii. Możesz wyświetlać ogłoszenia i wpisy katalogowe (katalog firm np) dla danego miasta, województwa itp.

Drupal ciągle jest mało popularny u nas, ciągle mało książek, tutoriali itp. W helionie są raptem 2 pozycje, choć już niezłe - kiedyś była jedna ni to książka, ni broszurka, która była spolszczonym manualem :)

Przymierzam się od jakiegoś czasu już, do serwisu ogłoszeniowego i teraz po zastanowieniu powiem, że na pewno będzie to drupal, choć jeszcze nie wiem jak zrobić premium sms. No i czekam też aż siódemka okrzepnie :)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności