Skocz do zawartości

Problem z index.php w linuxpl.com

a4le

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu, więc na wszelki wypadek tutaj zamieściłem (chyba że też nie ten to proszę moderatora o przeniesienie)

Wybrałem za pośrednictwem waszych pozytywnych opinii hosting w linuxpl.com. Wszystko ładnie pięknie ale do czasu :) Przerzuciłem na domains/nazwa domeny/public_html pliki do mojego forum. Usunąłem domyślny index.html i zostal mój index.php od forum. Niestety po wejściu na stronę pokazuje się biała strona i na górze na pasku tylko tytuł forum . Nic więcej... Co to może być?

Błędy w skryptach PHP

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

hmm ale 2 dni temu strona działała ale na innym serwerze... Skopiowałem na dysk pliki i potem na nowy serwer.
Ale to górale na skale ! Nie wystarczy przekopiować pliki przez FTP, ale trzeba skonfigurować ścieżki, prawa zapisu do plików, katalogów ITD.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak byś jednak znalazł lepszy dział to bym może zgadł przyczynę stanu rzeczy.

No właśnie nie wiedziałem do którego działu.. tak jak na wstępie napisałem.

hmm ale 2 dni temu strona działała ale na innym serwerze... Skopiowałem na dysk pliki i potem na nowy serwer.
Ale to górale na skale ! Nie wystarczy przekopiować pliki przez FTP, ale trzeba skonfigurować ścieżki, prawa zapisu do plików, katalogów ITD.

To co proponujesz zrobić w tej sytuacji? Bo na gg gość z linuxpl.com napisał mi że wystarczy podmienić DNSy, wgrać odpowiednio pliki do katalogów i powinno być ok

Wiedz o tym że ważną rzeczą jest wielkość liter. Jak masz na serwerze rozszerzenie obrazek.PNG, a w kodzie strony masz obrazek.png to ten sam obrazek Ci się nie załaduje bo wielkość liter rozszerzenia jest inna. Posprawdzaj wszystko i daj znać :)

Jeżeli w kodzie forum masz "error_reporting" (nie wiem jaki skrypt forum masz), ustawa na "error_reporting(E_ALL);". Jeżeli nie ma tego w kodzie, to spróbuj dodać to na początku pliku index.php.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

używam skryptu do forum mybb

gość linuxpl.com twierdzi że u niego jest wszystko ok, a u mnie jest uszkodzony szablon... tylko co dokładnie mogło sie uszkodzić przecież tylko przkopiowałem pliki. Teraz napisał o ścieżkach że mogą być źle ustawione.. Tylko jak ścieżki :P Nie znam się aż tak na tych konfigiracjach

. Tylko jak ścieżki :P Nie znam się aż tak na tych konfigiracjach

1 - Przenoszenie w trybie tekstowym / binarnym ? To nie do końca to samo.

2 - Bierzesz się za coś na czym się nie znasz.....

Jakie ścieżki

- ścieżki do katalogów / plików roboczych, konfiguracyjnych itd Na nie wszystkie hostingi maja taką samą strukturę katalogów;

- prawa do zapisu dla katalogów / plików;

- nie wykluczone, że w bazie masz jakieś konkretne odwołania do danych lokalizacji które powodują błędy;

Przyczyn może być całaaaaa masaaaa !

hmyyy może najlepszym rozwiązaniem będzie zlecić komuś konfiguracje forum.

zainstalowałem jeszcze raz forum (całkowicie gołe) i jest na stronie, zadziałało... pliki ze starym forum są takie same jak te nowe + ta baza danych i nie działa. nawet probowałem świeże forum + moja baza danych też nie śmiga :D ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? forum to mybb

Możesz spróbować skontaktować się z obsługą Linuxpl.

Piotr Kloc - GG: 1769443

admin@linuxpl.com

Infolinia : 801 000 391

Biuro tel : (17) 787 69 67

:)

niejaki Pan Kloc napisał mi dziś coś takiego:

1769443

niestety my nie zajmujemy sie takimi rzeczami ja nie pomoge bo nie znam siena php

oraz

1769443

no to moze byc duzo przyczyn

:: 20:02:05ale jak Pan rozumie my sprzedajemy hosting

:: 20:02:08a nie ustawianie skryptow

:: 20:02:14wiec tutaj musi Pan poradzic sobie samodzielnie

dodam ze jest jeszcze drugie forum dość nowe jeszcze prawie nie używane bo trochę brakuje czasu i to samo...

Jak już pisałem najlepiej to komuś zlecić kto się na tym zna.

Jak jesteś zainteresowany odpłatną instalacją, lub konfiguracją forum zapraszam na PM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności