Skocz do zawartości

Automatyzacja - Wasze sposoby

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Jestem właśnie na etapie tworzenia jednego dość sporego portalu internetowego oraz budowania kilkudziesięciu mniejszych, które będą głównie zapleczem (także mają zarabiać).

Strony nie są jeszcze postawione, w tym momencie gromadzę content. Siedzę właśnie i planuję sobie wszystko krok po kroku.

Ostatnio cierpię na brak czasu. Po pierwsze, mam sporo klientów na SeoUslugi.pl, mam też inne zajęcia, staram się posiadać życie prywatne :P

Planując budowę nowych serwisów uznałem, że muszę w jak największym stopniu zautomatyzować ich działanie.

Do tej pory wszystko robiłem ręcznie - mam kilka małych serwisów, sprzedając reklamy muszę odpowiadać na maile, negocjować ceny, potem wystawiać i wysyłać faktury, pilnować terminów emisji reklam.

Wiem, że jeżeli będę tak działał przy kolejnych projektach, to po prostu nie starczy mi na wszystko czasu.

Chciałbym prosić Was o radę. Z pewnością duża część użytkowników posiada swoje portale, pozycjonuje je, sprzedaje reklamy. Mi w tym momencie przychodzą na myśl:

- zastosowanie jakiegoś lekkiego systemu zarządzania reklamami, coś w rodzaju AdTaily,

- automatyczny system do wystawiania faktur vat

- zastosowanie jakiegoś mini systemu faq (ktoś pisze maila przez formularz, automatycznie na postawie wpisywanej treści dostaje podpowiedzi FAQ, byś może rozwiazania problemu. Coś takiego widziałem w kilku sklepach internetowych).

- jakiś system do zarządzania linkami na stronach. W jednym miejscu tworzę nowe projekty (projekt=strona zaplecza), zarządzam zdalnie linkami

Tylko że nie za bardzo wiem, jakich narzędzi mogę do tego użyć. Jakieś porady?

Oczywiście alternatywnym rozwiązaniem jest zatrudnienie osoby, która przejęłaby część moich obowiązków. Myślę nad tym, ale w pierwszej kolejności chciałbym maksymalnie zautomatyzować swoją pracę. Jeżeli okaże się to niewystarczające - wtedy zatrudnię odpowiednią osobę.

W jaki sposób automatyzujecie swoją pracę?

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Cześć.

Szkoda, że nikt do tej pory nie odpowiedział, bo temat jest bardzo ciekawy.

Nie chciałem wczoraj wychodzić przed szereg, bo nie mam do powiedzenia nic oryginalnego.

Jeśli chodzi o punkt związany z linkami na stronach, znam do tego dwie aplikacje:

https://www.linksystem.org/

https://www.web-tools.pl/zaplecze/

Co do innych rzeczy - niestety przychodzi mi tylko na myśl zatrudnienie pomocnika/pomocników - jeśli nie na umowę o pracę, to może na umowy zlecenia albo skorzystanie z outsourcingu?

Wtedy przychodzi takie świetne narzędzie jak delegowanie obowiązków. :D

A tak na granicy tematu - polecam zainteresowanie się Getting Things Done (książka do kupienia w OnePress).

Na brak czasu raczej mało pomoże, jednak może pomóc pracować efektywniej.

Pozdrówki

Dzięki za odpowiedź.

Co do innych rzeczy - niestety przychodzi mi tylko na myśl zatrudnienie pomocnika/pomocników - jeśli nie na umowę o pracę, to może na umowy zlecenia albo skorzystanie z outsourcingu?

Tak łatwo się nie poddam. Automatyczne wystawianie faktur istnieje, kwestia znalezienia odpowiedniej apllikacji (przecież tak działają choćby sklepy internetowe, wszystko jest robione auto).

Mam nadzieję, że ktoś jeszcze odezwie się w temacie ;)

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Witaj,

Jeżeli stawiasz serwisy na wp, to instalujesz np 125x125 i ustalasz ile ma się wyświetlać reklama/baner - to w kwestii reklam. W innych cms-ach też są takie wtyczki.

Jeżeli chodzi o faktury to jedynie jakiś program.

Zarządzanie linkami tekstowymi - kup lynk system za 40 zł i będzie Ci pasował.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Automatyczne wystawianie faktur istnieje, kwestia znalezienia odpowiedniej apllikacji (przecież tak działają choćby sklepy internetowe, wszystko jest robione auto).

Właśnie niestety w sklepach internetowych nie wystawia się faktur automatycznie, bez akcji klienta nic się nie dzieje. To znaczy jest to zautomatyzowany proces, lecz chodzi mi o to, że to klient nic "steruje" dokonując zakupów. Jeśli dobrze rozumiem, Tobie przydałoby się coś takiego, jak mają np. operatorzy komórkowi (czy inne firmy świadczące usługi i kasujące cyklicznie tę samą kwotę).

Witam,

Oczywiście, że się da takie czynności zautomatyzować. Można to zrobić na dwa sposoby.

1. Poszukać kilku różnych programów do poszczególnych czynności i częściowo uprościć sobie pracę.

2. Spisać specyfikację na kartce, dwa razy dobrze przemyśleć i zlecić programiście stworzenie odpowiedniej aplikacji - osiągalne już od kilkuset złotych.

Z doświadczenia wiem - BARDZO opłacalna inwestycja.

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. Co do sklepów internetowych - ja jednym kliknięciem wystawiam fakturę ;)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ale na podstawie czegoś. Sama się ona nie wygeneruje i wyśle do klienta. ;)

Oczywiście.

Ale tą pracę wykonuje klient a nie ja. I o to właśnie chodzi ;)

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Czy oprócz lynka moglibyście polecić coś innego podobnego? Lynk niestety nie działa mi dobrze - nie rotuje linków a support niestety już nie istnieje.

Ale tą pracę wykonuje klient a nie ja. I o to właśnie chodzi :(

Chyba raczej nie. :) Jaka to automatyzacja, skoro ktoś inny to musi robić. Myślę, że Harvi szuka takiego systemu, który cyklicznie będzie wystawiał faktury dla klientów bez niczyjej ingerencji.

Coś na zasadzie zlecenia stałego na przelew w banku.

/edycja

Znalazłem coś takiego:

https://www.stat4seo.pl/

System należy do notabene naszego Kolegi z forum.

System Fakturowania:

W systemie znajduje się moduł wystawiania faktur PDF oraz tworzenia Auto-Faktur.

System faktur pozwala na wystawianie faktur PDF na podstawie pozycji i kwot z wybranego przedziału czasowego (dowolnego).

Moduł Auto-Faktur pozwala na zdefiniowanie automatycznych faktur, które będą wystawiane przez skrypt wybranego dnia miesiąca na podstawie pozycji i kwot z ustawinego przedziału czasowego. Możliwa jest również automatyczna wysyłka dokumentu faktury PDF na adres e-mail klienta.

Całość systemu pozwala na znaczne zmniejszenie pracy którą musi wykonywać pozycjoner.

/edycja2

Widzę, że jest też coś takiego: https://wfirma.pl/

Aplikacja ta posiada system automatycznych faktur w pakiecie za 100zł rocznie.

Pozdrówki

Czy oprócz lynka moglibyście polecić coś innego podobnego? Lynk niestety nie działa mi dobrze - nie rotuje linków a support niestety już nie istnieje.

Dlaczego miałbym nie polecić. Proszę: https://www.web-tools.pl/zaplecze/

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

Ale czekajcie. W sklepach są wystawiane jedynie PROFORMY z tego co zauważyłem - nawet w naszym sklepie po każdym zamówieniu wysyłana jest na maila faktura - proforma do opłacenia. Teraz pytanie - jeżeli ktoś chce fakturę oryginał to tak czy siak musisz ją wystawić ręcznie, podpisać i dać pieczątkę firmy.

ff11.jpg

Linki PageRank 1-7 | Bazy linków SEO - więcej asortymentu w naszym sklepie SEO!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności