Skocz do zawartości

dzial kontak jest bardzo wazny ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Czy nie uwazacie, ze takie podejscie do osoby odwiedzajacej strone jest swietna metoda, ktora zacheca do skorzystania z ich uslug?

Słyszałem gdzieś że zadowolony klient znajdzie Ci 3 nowych klientów. Ale za sprawą jednego niezadowolonego klienta stracisz ich 100.

Szacunek dla klienta zawsze się opłaca.

• 2 lata później...

Na swoim przykładzie zauważyłem jednak, że czasem co za dużo to niezdrowo. Mimo tego, że wszystkim u siebie kieruje sam to podzielilem sobie kontakt na kilka skrzynek mailowych (redakcja, reklama, współpraca) i zauważam coś smutnego. Przy każdym mailu mam opisane, że ten mail jest do redakcji z pytaniami do artykułów i prośbami o porady. Drugi o zapytania dot współpracy ( nowi redaktorzy, press roomy, oferty inne) i trzeci dotyczy checi zakupienia miejsca reklamowego. I wiecie co? Normalni ludzie potrafią zapytać się o coś i przeczytać, to co jest tam napisane tak by wybrać dobry adres. Natomiast znakomite agencje, w imieniu których piszą mistrzowie PR potrafią wysłać ( seriws o modzie) nową kolekcję jakiejś firmy odzieżowej na 3 adresy, bez jakiekiegokolwiek rozumu, po prostu masowa akcja, a to strasznie zniechęca....

TrendyMan.pl - moda męska z każdej strony!

CenowyAlert.pl- porównywarka cen nowej generacji!

Kiedyś myślałem, ze dobrym sposobem będzie konwersacja z klientem na podstawie takiego systemu tickietów jakiego używają np firmy hostingowe. Ma ktoś może coś takiego wdrożone? Jak to się sprawdza? Soft jest darmowy czy płatny?

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

• 1 rok później...

Oczywiście, że jest istotny i często wpływa na budowanie relacji właściciel - klient. Odpowiedni formularz i odpowiadanie na pytania w ciągu doby to podstawa. Nie rozumiem, dlaczego w Polsce BOK działają w tak niedopracowanym systemie, gdzie każdy klient traci czas oraz własne środki, aby potwierdzać swój wybór i zamiar do którego działu chce się dotrzeć. Koszmar! Kilka minut + czekanie na łaskawy odbiór (kolejne kilka minut ) - Firm podawać nie będę, uważam, że każdy wie o czym mówię.

cropped-test1.jpg

• 11 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Natomiast znakomite agencje, w imieniu których piszą mistrzowie PR potrafią wysłać ( seriws o modzie) nową kolekcję jakiejś firmy odzieżowej na 3 adresy, bez jakiekiegokolwiek rozumu, po prostu masowa akcja, a to strasznie zniechęca....

Mam bardzo podobne odczucia i przyznaję, że w takim przypadku kasuję wszystkie 3 maile, czy ile ich tam jest i jeszcze piszę do takiej agencji co o tym myślę.

Pewnie to niepoprawność polityczna, ponieważ tracę w ten sposób ewentualne pieniądze, które można by wyciągnąć z reklamy, ale wolę to, niż spamerów wśród klientów.

Abstrahując od tego, że klient główny pewnie spamerem nie jest, ale agencja którą wybrał do reklamy i owszem...

• 4 tygodnie później...
A w przypadku firmy budowlanej, gdzie na stronie kontakt są namiary bezpośrednio na mnie, ale też często dzwonią inwestorzy lub potencjalni klienci i pytają mnie, czy mogę polecić dobrego kierownika budowy, geodetę, "kogoś od koparki" itp itd

Przekazuję namiary, bo są to osoby z którymi współpracuję od lat, ale na nich nie zarabiam. Jeżeli numer jest tylko do mnie, to inwestor uzyskuje namiary bezpośrednio ode mnie, a ja mogę za wczasu powiadomić znajomego, że przekazałem jego numer i w ten sposób geodeta/kierownik wiedzą, że to z mojego polecenia..

Co myślicie?

A w przypadku firmy budowlanej, gdzie na stronie kontakt są namiary bezpośrednio na mnie, ale też często dzwonią inwestorzy lub potencjalni klienci (...)

Zrób w tym miejscu katalog firm i kasuj $$$ za każdy wpis.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.