Skocz do zawartości

Staty od Googla

melassa

Rekomendowane odpowiedzi

ładnie łapie pająki googla  :)

106450[/snapback]

...jest swietny na maksa patent...

...Obok ilosci wejsc wyswietla sie pozycja z ktorej ktos wszedl na strone a na dodatek wyswietlaja sie frazy z ktore wpisal ktos w G i nigdy z nich nie wszedl...

107001[/snapback]

-=SnU=- Z javascriptem? Oświeć plizz bo nie widzę, a jako stary hycel, ciekaw jestem czy GA to pokazuje...

melassa Trochę chyba pokręciłeś, ale rzeczywiście ciekawe. Jednak wartość tej informacji wydaje mi się wątpliwa. Od dawna więcej "podobnego" daje mi AdWords. Fakt, że tu są słowa, które mogłem przeoczyć, ale sam nie wiem... Jednak dzięki! Potestuję i może zmienię zdanie.

BTW najciekawsza jest dzienna liczba wejść na "pozycjonowanie" ;)

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

GA napewno nie może zbierać danych dotyczących odwiedzin botów, ze względu na brak js u botów.

Melassa:

Nie ma tam pozycji z której ktoś wszedł. Tak samo nie wydaje mi się, żeby 0 przy keywordach oznaczało, że strona się pokazuje ale nikt na nią nie wszedł. Mam sporo zer dla fraz z msn. Google nie ma jak badać wyników msn.

Możliwe, że to są keywordy z np. miesiąca a ilośc wejść w wyświetlanym okresie (date range).

OK mam uaktualnione dane i wreszcie widzę moje inne PPC, więc tak jak wspominał Michał, nie-adwordsowe kampanie wyświetlają się pięknie. Czyli tak: czytacie linki przez niego podane w wątku Integracja z AdWords czyli ten i ten, ewentualnie idziecie na skróty i korzystacie z URL Builder. Oczywiście stringi można łączyć ze swoimi używając &.

Podjąłem rozpaczliwą próbę uzyskania odpowiedzi na najważniejsze dla mnie pytanie co do GA. Czy będę miał inne słowa kluczowe poza googlowymi? Ustawiłem filtr search&replace Request Queries, co by zamieniał w refererach różne "q=" na "utm_term="... taki głupi pomysł na kacu...

Ponieważ GA to raczej "pocieszna zabaweczka" :) niż porządna broń, więc nie przeładuję logów wg nowego filtra tylko muszę zaczekać na wynik do... wtorku?

miał być edit do powyższego, ale przepraszam, winduję - może ktoś będzie miał uwagi

[edit] trochę dałem ciała ustawiając filtry bez spojrzenia w logi - Onet Boksy podobnie jak Onet z SEO mają qt= (dziwne bo najechałem mychą na boksa i było 'q='), WP ma 'szukaj=', 'q=' ma Interia. Jednak w testowej (malutkiej) kampanii, URL w boksach Interii akurat nie różni się z AdWords. :brawa: Pomimo jednego takiego słowa w tym dniu (głupi nie poklikałem), nie wiem więc czy ktoś wlazł w AdWordsa i dlatego mam słowo jako z G, czy w boksa i filtr nie działa. Może też być tak, że G traktuje google.interia.pl jako swoje i wtedy, w ich przypadku, nitka z keywordów z referera. Nikt nie pisze, że to nie zadziała więc czekam do jutra na wynik testu.[/edit]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności