Skocz do zawartości

Facebook i kogoś zdjęcia

arve_lek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy osoby bez moje wiedzy mogą umieszczać zdjęcia na których ja się znajduję ?

Nie lubię jak ktoś to robi bez moje zgody i czy jakbym napisał do facebooka to usunęli by wskazane przeze mnie zdjęcia na czyimś profilu ?

Warto dodać, że:

- nie mam kontaktu z osoba, która umieściła zdjęcia na których ja jestem, więc nie mogę jej poprosić o usunięcie zdjęć.

- na niektórych zdjęciach jestem sam, a na niektórych ze znajomymi.

Jeżeli jest to możliwe, to jakby zweryfikowali to, że ja to rzeczywiście ja na zdjęciach ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Witaj kto robił te zdjęcia ???

Zgodnie z ustawą jesteś władny do zakazania publikacji tych zdjęć z uwagi na posiadanie prawa do zezwalania rozpowszechniania swojego wizerunku - Art.81, 83 i 78 ustawy o prawach autorskich i prawach pokrewnych.

[Edyta:]

I ewentualnie zapoznaj się z tym wątkiem.

Weryfikacja jest możliwa ;)

A zresztą wszystko sobie doczytasz.

Pozdrawiam :)

Chciałem napisać:

Może to Ci pomoże?

Nie masz kontaktu z osobą z FB? Myślałem, że można do każdego napisać po zalogowaniu. Nie korzystam z FB, NK i podobnych "niezbędnych" stron "społecznościowych" więc trudno mi lepiej pomóc.

I znowu Maciek ma lepszą kondycję :)

P.S. Wciąż, gdy chcę pisać wylogowuje mnie. Podpadłem Komuś? ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nie masz kontaktu z osobą z FB?

Mam, ale zostałem zignorowany.

Witaj kto robił te zdjęcia ???

Zdjęcia były robione przez różne osoby. Wszystko działo się na jednej z imprez.

Bardzo sobie cenie swoją prywatność. Dlatego nie posiadam ani FB, ani NK, ani innych badziewiastych portali społecznościowych.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

IMO masz jak najbardziej podstawy aby ubiegać się o usunięcie tych zdjęć.

A to że bardzo cenisz swoją prywatność to nic dziwnego, bo normalni ludzie tak mają :)

Tyle tylko, że w dzisiejszych czasach normalnych ludzi coraz mniej.

Myślałeś by napisać do administratora FB? Jeśli udostępniane są treści (zdjęcia) bez Twojej zgody, w zasadzie niezgodnie z prawem, powinni to usunąć.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności