Skocz do zawartości

nie indeksuje strone .de

soska66

Rekomendowane odpowiedzi

dodalem w sygnaturce link do strony polnische-fenster.de. w przypadku dwoch pozostalych stronek, wpisanie ich do sygnaturki pomoglo ja zaindeksowac..... jednak tej strony .de do tej pory nie zaindeksowal...... czy sa jakies zasady wg ktorych powinienem indeksowac strony z zagranicznymi domenami?? glownie chodzi mi o to zeby strona byla widziana na google.de, ale nie widac jej poki co nawet na polskim

3 linki w podpisie!!! - Michał

póki co to dodaj do niemieckich katalogów i poczytaj o geolokalizacji

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ja akurat nie widze problemu z indkesacja .de

indeksuja sie rownie latwo a nawet lepiej niz PL

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...zycjonowanie.de

a swoja droga sprzedam ta domenke jak ktos chetny : 200 zł

domena rok w google, nie byla pozycjonowana, wisi i wisiala w onecie takze zaindeksowana.

Geolokalizacja w Google bardziej działa na zasadzie linków prowadzacych a także treści językowej gdzie praktycznie koncowka .de niema na to zadnego wiekszego wplywu.

Nie widze koniecznosci dodawania strony do niemieckich katalogow aby ja zaindeksowac, co innego wypropowac w Google.de to sie zgadza tylko niemieckie katalogi

Jak nie zaindeksuje.

Zaindeksuje nawet w polskiej wersji jezykowej a z koncowka DE

link w poscie wyzej jako przyklad

a nawet domena z PL w jezyku niemieckim na google.de

A to bez koniecznosci pozycjonowania, wystarczy ze strona jest w jezyku niemieckim mimo ze domena PL

https://www.google.de/search?hl=de&q=suchma...tnG=Suche&meta=

pozycja chyba 6

Suchmaschinen Deutschland City4youdeutschland suche fur polen suchmaschinen City4you suchmaschinen polen.

de.city4you.pl/ - 4k - Kopia - Podobne strony

A typowe szukanie w niemieckich stronach

https://www.google.de/search?hl=de&q=pozycj...=cr%3DcountryDE

no dobra ale konkretnie

1) skoro bez problemu sie indeksuje to czemu sie nie zaindeksowala?? fmsz.pl (ktora mam w sygnaturce) zaindeksowala sie po 3-4 dniach. potem dodalem ja do polskich katalogow. ale na poczatku wystarczyl link na tym forum. te Fenster.de do tej pory sie nie pojawilo (a juz kilkanascie dni minelo)

2) bardziej zalezy mi na zaindeksowaniu w google.de. w zasadzie na polskim wogole moze nie byc...... widze, ze macie rozne zdania na ten temat..... to da sie w koncu czy nie. a jak tak to jak:)

3) <meta name="Content-Language" content="de"> czy ten metatag wystarczy zeby google rozpoznal jako niemieckojezyczna?? czy musi tez byc strona kodowa

3 linki w podpisie!!! - Michał

Ad.1) Jeśli tylko ta jedna nie została zaindeksowana, to może to zależyć od przeszłości domeny (wiek, itp), przypadku (Google nie zaindeksuje wszystkiego w tym samym czasie) lub od innych czynników, które na razie nie przyszły mi do głowy.

Ad.2) https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=9845

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

indeksować indeksuje z linków nawet z Hondurasu ale inna sprawa to pozycja w googlarkach obcojezycznych mi tylko z 10 polskich linków zaideksowało 20.000 w domenie .de

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wszystko sie da,

google to google a to ze domena jest DE czy wq jezyku niemieckim i pokazuje sie w danej lokalizacji google np DE to jest wynikiem jedynie geolokalizacji a nie problemu z indeksacja domen DE.

Dalem ci przyklad ze koncowka niema nic do tego wklejajac link wynikow jak i z google.pl domeny .de jak i z google.de domeny zupelnie polskiej.

Po 1 ja uwazam ze wcale nie musisz umieszczac informacji w meta tagach dotyczacej wersji jezykowej strony - google nie jest tak zacofane i samo rozpozna wersje do ktorej nalezy przypisac Twoja strone.

Pytanie po co google ma ci zaindkesowac ten serwis, moze masz gdzies cos podobnego chodzi mi o zrodlo strony tymbardziej ze jest ono ubogie - zawiera tylko metatagi wiec sam musisz odpowiedziec sobie czy Twoj serwis z pkt wyszukiwarki wydaje sie byc atrakcyjnym.

Jak dla mnie taki serwis nalezaloby choc sztucznie zoptymalizowac, skoro to jest flash a niechciesz urkywac tekstow badz stosowac cloakingu to mozesz wprowadzic na dole pod flashem marquee tekst ktory bedzie widoczny.

Jeszcze innym rozwiazaniem jest podstawienie wersji html z sekcja javy w head ktora w ramce bedzie importowala flasha a w kodzie bedzie zawierala tresc - mniejsze ryzyko wykrycia niz cloaking czy to IP czy UA.

Tak czy tak ja tego flasha zrobilbym na podstronie np intro.html a na glownej zrobil wersje tekstową i kilka podstron tematycznych.

Wiec odp moja wzgledem indeksacji - nigdy nie zauwazylem zadnego problemu z indkesacja domen DE czy to z trescia polska czy niemiecka jak i odwrotnie domen PL z trescia niemiecka w google.de

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności