Skocz do zawartości

Czy linki w stopce szablonu np. WordPress mogą szkodzić w SEO?

sargon162

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że temat był już tu https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...9&hl=stopce, jednakże nie jest jednoznaczny.

Jeżeli w darmowym szablonie np. wordpress mam 2-3 linki w stopce i są one "follow" to czy szkodzą mi w pozycjonowaniu, czy ich oddziaływanie jest niewielkie i nie ma czym się przejmować.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Link – w technologiach komputerowych, inaczej hiperłącze – element nawigacyjny ułatwiający przemieszczanie się pomiędzy dokumentami, bądź różnymi miejscami w tym samym dokumencie (odsyłacz do innego pliku).

Generalnie linki wychodzące zawsze ( nawet w minimalny sposób ) osłabiają stronę na której się znajdują.

Niemniej jednak jak strona jest dobrze pozycjonowana, to znaczenie 2-3 linków jest bardzo niewielkie. Ale tak jak kolega wyżej wspomniał linki te nie powinny odsyłać do stron o nieprzyzwoitych/niemoralnych treściach.

Jeśli prowadzisz stronkę nie jako zaplecze, a jako wartościowy serwis i masz linki w stopce to nic nie zaszkodzi (jeśli są np. dwa linki to jak by ich nie było :()

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Generalnie linki wychodzące zawsze ( nawet w minimalny sposób ) osłabiają stronę na której się znajdują.

Wiem, że jest takie powszechne przekonanie, ale jacekplacek ma racje, nie mam co popadać w paranoję - linkowanie to naturalny proces. Jeżeli chodzi o osłabianie strony to bym nawet powiedział, że nie minimalnie, a wręcz w żaden sposób niezauważalnie o ile taki wpływ istnieje, ale wszystko zależy od rodzaju linków. Linki wychodzące nie osłabiają strony, ale osłabiają pozostałe linki wychodzące :(. W ogóle to te stare teorie rozkładu PR po linkach są już moim zdaniem w dużym stopniu nieaktualne, czego dowodem są wszystkie większe serwisy.

Ogólnie to zdarzają się darmowe szablony, które w miejscu linków do autorów skórki mają linki do spamów, więc warto na to zwrócić uwagę.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

No tak jasne ;)

Po prostu się nie zrozumieliśmy ;)

Linki to fundament sieci - tak było, jest, i będzie :(

A ja będę się upierał, że link wychodzący nie osłabi w żaden sposób strony, uważam też, że trochę chorobliwie niektórzy używają wyrażenia "mocy strony" bo czym niby ona jest(?), dla mnie moc strony to pozycje a te po dodaniu kilku linków w moim przypadku(testowane wielokrotnie) nigdy nie spadały

Miał ktoś z Was taką sytuacje, że po dodaniu linka do wartościowej strony pozycje poleciały?

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

"bo czym niby ona jest(?)" moc strony jest tym co strona może poprzez linki przekazać na zewnątrz innym stroną. Im więcej linków tym moc bardziej rozproszona. Natomiast stronie na, której owe linki są zamieszczone w odpowiedniej konfiguracji mogą nawet pomóc. Tak naprawdę google lubi "dobre" linkowanie

czyli stronie nie szkodzi ale na zapleczówkach szkodzi mocy linkom z niej wychodzących do docelowych, na zasadzie że owa "moc" jest dzielona przez ilość linków wychodzących w tym te ze stopki

aczkolwiek "moc" linka w zależności jak wysoko w kodzie strony jest umieszczony jest różna, te ze stopki z natury mają ją niewielką

No mniej więcej, z tym że w takich rozważaniach oddzieliłbym jeszcze w pewny stopniu moc/siłę linka od jego skuteczności w konkretnych przypadkach - bo na to jeszcze przede wszystkim wpływa tematyczność.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności