Skocz do zawartości

Czy linki w stopce szablonu np. WordPress mogą szkodzić w SEO?

sargon162

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja powiem więcej. W moim przypadku dołożenie linka w stopce na mojej stronie, która nie miała linków wychodzących, poprawiło jej pozycje na frazę z anchora tego linka ;) Tak więc teoria że im mniej linków tym lepiej jakoś u mnie się nie sprawdziła :)

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

@mitrok, wiem co jest tematem tego wątku :). W Twoim przypadku zmiany na stronie były dwie: dodanie frazy kluczowej i dodanie linka wychodzącego. Ja tylko delikatnie sugeruję, że to niekoniecznie link poprawił pozycję, a pojawienie się frazy kluczowej. Link na pewno nie zaszkodził skoro nastąpił wzrost. Można powiedzieć, że link pomógł jeśli po dodaniu frazy na stronę jej pozycja nie uległa zmianie, a dopiero zrobienie linka z frazy poprawiło sytuację.

to forum ma setki linków wychodzących i jakoś żyje i moc nie najgorsza :jezyk1:

No i ma PR jaki ma właśnie przez te linki.

Nie wydaje mi się by PR miał tu związek, nawet jeżeli forum PiO ma jakieś obniżenie PR, to nie ma to wpływu na występowanie w wynikach. Poza tym PR jest już obecnie małowiarygodny i to nawet bardzo.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Witam,

A ja mam podobny dylemat. Robię stronkę z bazą fajnych noclegów, i tam klienci chca mieć link do stronki. Jak stronek będzie przybywać to linków się trochę nazbiera. Czy w taki wypadku nie lepiej zrobić jakieś przekiereowania 301 żeby po kliknięciu link był na jąkąś moją podstronę, a potem przekierował na klienta ? Czy to dobre rozwiązanie ?

Nie wydaje mi się by PR miał tu związek, nawet jeżeli forum PiO ma jakieś obniżenie PR, to nie ma to wpływu na występowanie w wynikach. Poza tym PR jest już obecnie małowiarygodny i to nawet bardzo.

Ależ Adamie, gdyby tak trafiło CI się -2 na PR to byś się bardzo źle poczuł, to pewne. Nawet jeśli PR nic nie znaczy to każdy (Ty również) woli mieć tę cyfrę większą niż mniejszą - bez względu, czy to wpływa, czy nie wpływa na jakiekolwiek pozycje.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

hehe no kwestia samopoczucia :rolleyes: to fakt, nie no w niektórych przypadkach PR jest istotny ze względu na fakt, że ludzie na niego patrzą, ale ogólnie nie ma on praktycznego znaczenia - Mariusz interesuje Cię, czy PiO ma PR 5, 3 czy 0? (wiem, że nie ;))

Aktualizowany w porywach co pół roku jak dobrze pójdzie albo i rzadziej. Nasza Klasa ma PR4, są strony z BL - 10sztuk, co też taki mają, a są z tysiącami linków i wysokimi pozycjami i mają 0 - to w jakim stopniu to jest miarodajny wskaźnik?

Chociaż ja na przykład jak wybieram hosting obrazków to patrzę na PR - jak coś ma np. PR7 to mniej prawdopodobne, że zniknie.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

hehe no kwestia samopoczucia :)v

hehehehe

Mariusz interesuje Cię, czy PiO ma PR 5, 3 czy 0? (wiem, że nie :rolleyes:)

Mnie - nie. Wiem co tu jest, to mnie nie interesuje PR.

Chociaż ja na przykład jak wybieram hosting obrazków to patrzę na PR - jak coś ma np. PR7 to mniej prawdopodobne, że zniknie.

O widzisz - trafiłeś w sedno. Zaufasz komuś wyszukanemu w googlu co ma PR 0 ?? Zrobisz z takim interes tak od razu ? Jak sam zauważyłeś PR jest przydatny - pewna forma uwiarygodnienia. Gdyby zwykli ludzie byli bardziej świadomi internetu, nie łapali by się tak łątwo na jakieś puste sklepy wyłudzające kasę, czy inne oferty usług stron o wątpliwej reputacji.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

O widzisz - trafiłeś w sedno. Zaufasz komuś wyszukanemu w googlu co ma PR 0 ?? Zrobisz z takim interes tak od razu ? Jak sam zauważyłeś PR jest przydatny - pewna forma uwiarygodnienia. Gdyby zwykli ludzie byli bardziej świadomi internetu, nie łapali by się tak łątwo na jakieś puste sklepy wyłudzające kasę, czy inne oferty usług stron o wątpliwej reputacji.

No nie można się nie zgodzić, rzeczywiście jest tak jak piszesz. Z tym, że z drugiej strony moglibyśmy też z góry odrzucić bardzo dobry sklep, który ma PR przypadkowo wyzerowany, czy obniżony.

Webbest.eu

No nie można się nie zgodzić, rzeczywiście jest tak jak piszesz. Z tym, że z drugiej strony moglibyśmy też z góry odrzucić bardzo dobry sklep, który ma PR przypadkowo wyzerowany, czy obniżony.

Ha, i właśnie dalej można to ciągnąć - przypadkowe wyzerowania czy stałe odjęcia w dobrych serwisach są bardzo, bardzo rzadkie. Właściciel ma dbać o wszystko, np. żeby nie dostać na stałe PR -2 . Tylko kto się tym przejmuje.....

M

Tylko kto się tym przejmuje.....

No właśnie ;)...

Ogólnie to czy takie rzadkie to nie wiem. Obecnie PR w wielu przypadkach jest praktycznie brany z d.. Czasem trudno określić co jest obniżeniem za karę, a co alternatywnym wyliczeniem algorytmu PR. Nie wiemy czy forum ma obniżony. PR4 na nk to też raczej sporo za mało, może to wynik przekierowania, nie wiadomo. Z kolei od drugiej strony cała masa badziewnych niepodlinkowanych stron z dobry PRem mówi sama za siebie.

Zrobiliśmy Offtopa jak diabli ;)

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności