Skocz do zawartości

Google Miejsca

gglz

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu optymalizuję swój wpis w Google Miejsca. Nie jestem specjalistą, jednak udało mi się uzyskać 2. pozycję na dość trudne hasło (sama strona pojawia się w wynikach naturalnych wciąż pod koniec 1. pięćdziesiątki). Wg propozycji słów kluczowych AdWords moja fraza jest wpisywana w wyszukiwarkę ok 10.000 razy w miesiącu. Jednak liczba wejść, jakie odnotowuję w związku z moją pozycją, to max. 2-4 dziennie. Czy to nie dziwne? Wydawałoby mi się, że ze względu na nowy układ wyników na stronie wyszukiwania i coraz większe upodobnienie się wyników Google Miejsca do wyników naturalnych, wzrost liczby odwiedzin powinien być znaczny.

Po pierwsze narzędzie propozycji słów kluczowych nie jest miarodajne. po drugie w panelu miejsc google masz statystyki wyświetlenia i kliknięcia, co też nie jest super dokładne, ale możesz zobaczyć jaką masz konwersję. Może masz opis który ludzi zniechęca do klikania, może w opisie masz już to, czego ludzie szukają i nie mają potrzeby wchodzić na stronę. dalej, miejsca google są wynikami regionalnymi i to że ty widzisz swoją stronę na 2-gim miejscu nie znaczy że przy wszystkich 10000 wyszukiwaniach tam się znajduje.

A tak wogóle to bez frazy i strony ciężko cokolwiek powiedzieć bo powodów dla których masz tak mało wejść może być dziesiątki.

N.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności