Skocz do zawartości

Strona jest Google czy jej nie ma?

abcd

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Strona pozycjonowana na dwie frazy lokalne - z monitoringu pozycji wynika, że strona jest odpowiednio na 9 i 10 miejscu w G (już od dłuższego czasu). Po ręcznym sprawdzeniu w ciągu dnia strona znajduje się wysoko w mapkach w G, ale nigdzie poza mapkami. Jak wyszukuje w onecie to pozycje się zgadzają - 9 i 10. Jak to tak?

Od razu dodam, że kwestia historii wyszukiwania jest wyłączona, sprawdzam pozycje po wylogowaniu się z usług Google (jak Gmail), kwestia DC też odpada, bo sprawdzam wiele razy z różnych miejsc, z różnych miast, o różnych porach..

Jakieś pomysły?:-)

Pozdro i dzięki

----

Sprzedam Publikera, wersja 1.0.4 Biznes. Wystawiam FVAT. Więcej tutaj

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

Aby dowiedzieć się czy strona znajduje się w indeksie Google należy wpisać site:nazwadomeny.pl

Natomiast co do pozycji to może to pomoże ;)

A tak na marginesie to nie ten dział :good:

W indeksie jest i była, tylko dalej nie rozumiem dlaczego strona w okolicach północy (wtedy web-tools sprawdza mi pozycje) wyskakuje z mapki i ląduje do koniec pierwszej strony w naturalnych wynikach wyszukiwania, a w czasie dnia jest tylko w mapkach:-) Jak tu wytłumaczyć Klientowi, że strona jest w TOP10 jak w czasie dnia faktycznie jej nie ma (nie liczę mapek)? Taka sytuacja ma miejsce już od dłuższego czasu.

----

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

Aby dowiedzieć się czy strona znajduje się w indeksie Google należy wpisać site:nazwadomeny.pl

Natomiast co do pozycji to może to pomoże :)

A tak na marginesie to nie ten dział :)

ta strona też nie pokazuje prawdziwej pozycji mojej strony pod hasłem filmtec strona ORIONTEC na podanej przez ciebie stronie wskazuje pozycje 8 na googlach jest na 4 na stronie Web pozycja tez wskazuje mi 4 wiec polecam webpozycje.pl

Panowie nie chodzi o testy narzędzia do monitoringu pozycji, tylko o wyjaśnienie kwestii harmonogramu wyświetlania stron w wynikach naturalnych kolegi Google:-)

----

Chrome, FF, IE, Opera - tak samo - strona w google.pl jest tylko w mapkach - w onecie, interii, google.com praktycznie wszędzie indziej na miejscu 10. Zrzut ekranu z cache z web-tools z dzisiaj w nocy - strona w google.pl na 10 miejscu... O co chodzi? Tylko z ta jedną stroną mam takie jaja:-)

Słowo kluczowe to nazwa usługi + Kraków - sprawdzałem też pozycje z Warszawy i nic - to samo...

Ktoś jeszcze ma jakieś sugestie wtf?:-)

----

A w tych mapkach czasem nie ma linka do strony pozycjonowanej? Bo jeżeli tak, to wtedy nie pojawi się w "normalnych" wynikach organicznych. Czasami tak bywa, że w zależności od pory dnia strona ma różne pozycje i inaczej ją Google wyświetla - np. raz na mapce, raz jako "normalny" wynik.

This is your life and it's ending one post at a time.

Strona jest tylko i wyłącznie w mapkach w ciągu dnia, a gdzie indziej w naturalnych wynikach wyszukiwania..

----

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności