Skocz do zawartości

Czy warto?

marioccp

Rekomendowane odpowiedzi

zalezy od strony...

mam taka jedna, ktora z googla ma z 70% ruchu a z onetu niecale 5%.

drugi sajt ma z onetu blisko 30% ruchu.

osobiscie nie lubie onetu i innych stworów ale dodanie strony nie boli. dodaje i niech sobie tam jest. wiecej sie tym nie zajmuje :)

No chyba, że chcesz na onecie stronkę ero dodać, to wtedy 50 zł...

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Warto się dodac.

I nawet gdyby teraz Onet czy Wp postanowila wyciac z wynikow stary katalog i zrobic z tego tylko katalog tez warto.

10 zł duzo ? hm,

Ja z pozycja Onetu i Wp jako katalogow zamknolbym stare dzieje i rozdzielil katalogi.

Nastepne stworzylbym nastepny z dodatkowymi funckcjami i kasowal za wpis jedyne 150 do 200 zł.

Wtedy wiadomo ze znalazlyby sie tam tylko strony ludzi ktorzy nie pytaja czy warto, ludzi swiadomych.

Yahoo za wpis kasuje 300$ i jest Ok a my mamy sie zastanawiac czy 9 zl za sms z czego dla wp zostanie 4 zł warto wydać.

Ja z Wp czy Onet rozdzielilbym komercje od stron hobbystycznych.

Hobby niech ida jak teraz a caly biznes kasowalbym po 100 zł.

I jestem wiecej niz pewien ze chetni na wpis by sie znalezli.

Z tym ze biznes wpis dawalby dalej ten sam przywilej co daje wpis w katalogu czyli strona nad wynikami wyszukiwarki.

A ci co nie chieliby zaplacic - no trudno z tego powodu w Wp czy w Onecie wynikow by nie zabraklo bo bylyby te z wyszukiwarki.

Tak wiec Onet,Wp czy Interia ma wieksze szanse kasowac 100 zl i miec chetnych do dodania niz inne darmowe katalogi.

Przy wpisie za 100 zł ilosc linkow w katalogu uleglaby znacznemu zmniejszeniu.

Gdyby tak sie stalo PR danej kategorii i rozdzielenie tego PR na wpisy znacznie wzrasta.

PR kategorii wzrasta to i chec dodania sie do takiego katalogu.

Gdby takie kategorie uzyskiwaly PR7 lub Pr6 chetnych na zaplacenia 100 zł byłoby mnogo.

Dodałbym jeszcze ze wpis wazny np 12 msc a jako atrakcje na miejscu wp poloczylbym to z opcją indeksowanie co 2 dni.

I takim to sposobem byłby katalog jaki jest obecnie, BIZNES KATALOG i wyszukiwarka.

Biznes mialby najwyzszy priorytet w wynikach

Zwykly katalog wyzszy priorytet

wyszukiwarka nizszy.

Biznes przejolby PR po obecnnym katalogu ze zmniejszona iloscia kategorii i wpisow

Zwykly korzystalby z istniejacej struktury lecz na nowych urlach w celu zdobycie nowego PR a stary PR poszedlby na rzecz BIZNES KATALOG

reszta bez zmian.

Mysle ze przy 100 zł do Wp wpisałoby się conajmniej 2000 stron w pierwszym miesiącu.

2000 x 100 zł = 200 000 zł

Az jak dla mnie dziwne ze ani onet ani Wp nie postanowily korzystac z dobrodziejstwa mocy swoich portali.

Pozdrawiam

Az jak dla mnie dziwne ze ani onet ani Wp nie postanowily korzystac z dobrodziejstwa mocy swoich portali.

104424[/snapback]

Tego kalibru firmy, nie będą opierać swoich przychodów na PR G, według schematu jaki opisałeś.

Zgadzam się, że warto. Warto też wypróbować linki sponsorowane.

[edit] niektórzy dzięki swej nazwie odnoszą ogromne korzyści z wpisu do katalogu Onet :)

Ja nie twierdze ze maja opierac

ale gdyby z innych przesłanek stworzyly Biznes Katalog to takze znalezliby sie chetni ktorzy wpisaliby sie za 100 zl.

Chocby z uwagi na to iz wpis bylby wyzej niz zwykly wpis.

tak wiec taki biznes katalog mialby w sobie opcje jak reindeks w wyszukiwarce co 2 dni itp sprawy.

Gdybym ja byl decydentem wzgledem tak mocnych katalogow napewno tak wlasnie bym uczynil. Stworzyl biznes katalog powiazany z innymi uslugami.

fajnie by było, jakby było, ale jeżeli miałoby to pomagać w pozycjonowaniu poza wp/onet to mało prawdopodobne że powstanie (czytaj mjr'a), jeżeli ma pomagać w tych portalach to też mało prawdopodobne bo już mają linki sponsorowane, boksy, itp..

doszłyby kolejne wyniki sponsorowene' i trzebaby był nakładki na przeglądarki instalować, typu: pokazuj od razu drugą stronę z wynikami :D

nie, dlaczego by.

Czy uwazasz ze platne wyniki wyszukiwania są mniej skuteczne ?

Przeciez jezeli znajdziesz linka sponsorowanego na hasło Hosting to nie jest on w niczym gorszy od zwyklego linka.

Ja uwazam ze nawet korzystanie z uslug firmy hostingowej swiadomej marketingu czy inwestujacej w reklamę jest bezpieczniejsze niz znalezienie ziutka od hostingu na top 10.

Przykro mi ale wyszukiwarka nie zweryufikuje mi czy na hosting pojawil sie licealista z dedykiem w holandii ktory sprzeda 10 kont i zniknie.

A link sponsorowany raczej weryfikuje przypadkowe firmy.

Tak czy tak ja uwazam ze tam gdzie juz linki sa lub boksy dobrze moderowane to trafnosc wynikow nie jest wcale nizsza. tak wiec czemu mialbym szukac na 2 stronie ywnikow uznajac ze pierwsza jest w czyms gorsza?

Bo tak ? bo nie lubie linkow, hm

Ja lubie i nawet moge powiedziec ze pewna czesc boksow reklamowych czy w Wp czy w Onecie jest oplacalniejsza niz pozycjonowanie.

Sa hasla na ktore nie oplaca sie pozycjonowanac strony bo lepiej kupic boksa i spac spokojnie.

Tak czy tak, wystarczyloby w takim Wp wymienic katalog a katalog dac na osobne wyszukiwanie a nowy na miejsce starego i wcale nie bedziesz musial isc na druga strone bo juz od dawna katalog decyduje o kolejnosci wynikow.

A jestem pewien ze pierwsze 10 wpisow na dzownki, kulturystyka, opony jak nie bylby linkami to wpisami do katalogu za 100 zl.

Tak samo dzialoby sie przy innych haslach typu hosting, bielizna itp, meble.

Jestem wiecej niz przekonany ze gdyby obecnie katalog zostal przeniesiony jako katalog a nowy rodzaj wpisu dawalby ten sam priorytet to masa stron dodalaby sie za 100 ;-)

Ty mówisz o nowym sposobie na dodatkowe $ tych portali, ja o 'obiektywizmie' wyników z wyszukiwarek,

wpisując np. kulturystyka chciałbym też mieć nadzieję, że gdzies tam znajdę stronę pt. Polski Zwiazek Kulturystyki Fitness i Trojboju Silowego, a nie same: kup sterydy! kup odżywkę!... podobnie z innymi frazami... - teraz też nie znajdę tej strony, chyba się zgodzisz że to nie jest nejlepsza sytuacja...

wyszukiwarka przeszykuje strony www z sieci, a nie strony z bazy danych portalu, których właścicele wykupili sobie pozycje - chodzi mi o PROPORCJE pomiedzy wynikami platnymi a bezpłatnymi (ktore i tak są zwykle pozycjonowane ostro, ale mniejsza o to...

po prostu nie chce kolejnego (albo zupełnie jawnego) pasażu, tym razem przez wyszukiwarke... bo jeżeli by był to wtedy - to co napisałem - możnaby było zaczynać szukanie od tej podane 2 strony z wynikami, mając 100% pewności że, pomijamy same strony 'kup to, kup tamto'...

wpiszesz w onet 'pozycjonowanie' i masz optymalizacja.com w polowie strony - czyli nie tak daleko, byloby OK gdyby się znajdowało na 4 stronie, a cześniej 10 innych for i 'firm' Krzycha, Zbycha, Zituka i Elo Zioma, bo akurat mieli po 100zl aby kupić sobie wpis do katalogu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności