Skocz do zawartości

Blog o czarnym SEO

vladko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Brawo! Wyczuwam bratnią duszę :) Ja od się przełamałem dopiero w tym roku i postawiłem normalną stronę :D

PS.: Kilka mc temu pisał do mnie gość, że robienie śmieciowych stron jest niezgodne z prawem i rozważa, czy nie zgłosić mnie na policję ;)

Stworzenie nie wielkiej grupy która by zajmowała się tym samy, i dzielenie się między sobą informacją to świtny pomysł. Ale ja chyba nie jestem gotowy do stworzenia własnej. Jeżeli ktoś się odważy, czekam na zaproszenie;) Ale wtedy pojawią się inne problemy, każdy musi być pewny że nikt nikogo nie oszuka.

Dziele się informacjami, które jakiś czas na mnie pracowały nie ujawniam najnowszych "odkryć" na blogu. Najpierw pojawia się pomysł, następnie testy trwające kilka mieś (większość pomysłów odpada po testach) ponieaż niektóre nie są skuteczne lub doprowadzają do bana i t.p, następnie korzystam z tego sposobu aż do wynalezienia innego skuteczniejszego. A ten stary, z czystym sumiem publikuje gdzieś. :unsure:

Myślę że publikowaie i ujawnianie SEO tajemnic, powoduje szukanie coraz doskonalszych metod pozycjonowania, więc wyszukiwarki przez to doskonalą swoje algorytmy. Z kolei pozycjonerzy doskonalą swoje metody...Można nazwać to:"Wyścigiem zbrojeń"! To własnie napędza SEO.

Complainty to chyba norma, za uzywanie nazwy domeny w wygenerowanym kontencie (zaden trademark), za scrapowanie tresci ze stron itd. Takie maile sie wyrzuca od razu, zeby nie podnosic sobie cisnienia :unsure: Grunt to hosting i register poza PL, jesli robicie PL ;)

Druga kwestia, nikt nie stworzy zamknietej grupy ot tak, bo to bez sensu. Zazwyczaj takie grupy sie same tworza :)

pozdr.

Serwery pod Xrumera z Rosji, 100% BP :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności