Skocz do zawartości

[OPINIE] Hukk.pl

kazek76

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, podzielcie się wrażeniami z tego hostingu na hukk.pl - bo sam nie wiem, czy to normalka, że tak strasznie to chodzi wolno?

Z 2 dniowych obserwacji 50% czasu mam takie zamulenia, że nawet w DA ciężko coś robić - tylko nie pisać, że to seo hosting i nie marudzić, bo jupe też taki, a chodzi bardzo dobrze :/

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ma tam jedno konto, strony statyczne, to jakoś sobie radzą, ale przy konfiguracji tez mnie wkurzało wolno ssące FTP, DA i td

Jak to kosztowało na allegro 100PLN/rok to jak najbardziej się opłacało, teraz to już 2-go konta nie kupie za obecna cenę a stawie ok 50 swoich stron zapleczowych tygodniowo.

jeszcze do niedawna chwaliłem, zwłaszcza klawo było w relacji hosting z mnóstwem IP do jego ceny

- coś mi się kojarzy awaria z ip, pozmieniało wszystkie jakie były przydzielone do domen

- ostatnio muli, i dużo rzeczy mi na nim nie chodzi

- kontakt z supportem - średniawy, to co z pewnością mogę powiedzieć patrząc po mailach szybki to nie jest, czat jest 9-14 od pon. do piątku :)

- są problemy z wp, i start cmsem

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=819361

nie polecam na bieżącą chwilę stawiania tego skryptu na hostingu HUKK, postawiłem z marszu na hoseo - działa, na linuxpl - działa, na hukku wyjeba.bym najchętniej wszystko w kosmos, wnerwia mnie już momentami, oczywiście są problemy zarówno ze start cms jak i auto start

Jestem użytkownikiem, nic nie mogę zarzucić, ceny konkurencyjne, wszystko śmigało ładnie aż do teraz.

Od paru dni muli się non stop. zapleczówki padają co chwila za chwile znowu aktywne.

W dniu dzisiejszym hosting mi pada dosłownie co pare minut:)

Próbując wgrać byle jaki plik na ftpa, co chwila dostaje komunikat o zerwanym połączeniu.

Co najciekawsze nie wiem jak bedzie za chwile ale w momencie kiedy teraz to piszę nawet strona domowa usługodawcy

https://www.hukk.pl

nie działa.

Zakładając, że to okresowe awarie, z którymi ekipa walczy, można sobie pozwolić na trzymanie jakiś małych zaplecz.

Na duże zaplecza nie polecam, bo jak padnie komuś naraz kilkaset stron to nie jest cacy.

Pzdr

DARMOWY Katalog Stron

...i jeszcze jeden zadbany Katalog Stron

Portal Reklamowy - Baza Firm

rzecz w tym, że mając do dyspozycji ogrom ip kusi mieć zaplecze pod jednym panelem w jednym miejscu, ewakuując się z omnihostingu myślałem nad hukkiem jako miejscem schronienia, już widzę jak bym znowu zamoczył ;)

z tego pierdyliarda startupów studentów, inkubatorów z trudem jeden wypala, aczkolwiek liczyłem że będzie nim hukk

mulenie hostingu myśle że jest przejściowe, mogę przeboleć, bardziej mnie martwi jednak fakt problemowego stawiania narzędzi

na co mi seohosting na którym nie chodzą seo skrypty, cmsy, katalogi itp.

rzecz w tym, że mając do dyspozycji ogrom ip kusi mieć zaplecze pod jednym panelem w jednym miejscu, ewakuując się z omnihostingu myślałem nad hukkiem jako miejscem schronienia, już widzę jak bym znowu zamoczył ^_^

z tego pierdyliarda startupów studentów, inkubatorów z trudem jeden wypala, aczkolwiek liczyłem że będzie nim hukk

mulenie hostingu myśle że jest przejściowe, mogę przeboleć, bardziej mnie martwi jednak fakt problemowego stawiania narzędzi

na co mi seohosting na którym nie chodzą seo skrypty, cmsy, katalogi itp.

Katalogi i cmsy chodzą. Ja mam zapleczówke w Joomli i SEO katalogi i nie ma problemu.

Gorzej ze skryptami;)

Jak wrzucisz chociażby takiego publikera lub coś innego co odpala Crona to zaraz dostaniesz grzeczne powiadomienie z prośbą o usunięcię skryptu, tak jak ja:) więc to odpada.

Pzdr

DARMOWY Katalog Stron

Jak wrzucisz chociażby takiego publikera

Zastanawiam się, dlaczego tak jest, że ludziom serwer SEO kojarzy się z możliwością odpalania tego typu narzędzi. Przecież one są "SEO" ze względu na ilość i różnorodność adresów IP (potrzebnych dla zaplecza), a nie dostępność mocy...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Za publikera dostaniesz wypad z każdego hostingu, więc to akurat nic dziwnego. Ja mam coś takiego na localhoście i to potrafi zamulić normalnego kompa, gdyby nie wywalali za publikera, to by można było sobie wyobrazić jaki byłby średni czas dostępu dla stron na takim hostingu.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

Za publikera dostaniesz wypad z każdego hostingu, więc to akurat nic dziwnego. Ja mam coś takiego na localhoście i to potrafi zamulić normalnego kompa, gdyby nie wywalali za publikera, to by można było sobie wyobrazić jaki byłby średni czas dostępu dla stron na takim hostingu.

Dlatego pod publikera wybrałem dedykowany hekko. Sprawuje się przewyśmienicie;)

DARMOWY Katalog Stron

kiedy wreszcie zrozumiecie, ze hosting seo ma pewne ograniczenia (w tym dostepnosci, nie da sie utrzymywac 100% uptime na hostingu gdize jest podpietych po tysiac domen pod kazde konto).. a tutaj na forum jak nie jedziecie na iswift to na neteasy, jak nie na neteasy to na hukka, jak nie na hukka to na omni :unsure:. ja jak chce dobra jakosc to kupuje sobie normalne konto na ionic, hekko czy neteasy, a jak stawiam spam i inny wordpressowy syf to kupuje konta seo, i wam tez to polecam.

pozdrowienia.

googlerulz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności