Skocz do zawartości

[OPINIE] Hukk.pl

kazek76

Rekomendowane odpowiedzi

miz,

to jest post na temat opinii o tym hostingu i ma przybliżyć zainteresowanym użytkownikom, jak omawiany hosting działa - a nie jak powinien działać hosting seo (w Twoim mniemaniu)

No i widzę, że raczysz żartować, zestawiając dwa słowa razem "omnihost + hosting" - bo to do siebie nie pasuje :unsure:

Ponadto uspokoili mnie inni użytkownicy, bo myślałem że tak chodzi cały czas hukk - marnie, okazało się że założyłem tam konto w najmniej sprzyjającym czasie i brak testu konta w hukk.pl - to wybieg ;)

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hukk do tej pory sprawował się bardzo dobrze, teraz coś ostatnio im nawaliło, może mają poważną awarię? Jak tak to życzę szybkiej naprawy.

W każdym bądź razie dzisiaj cały dzień ftp nie chodzi.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

miz,

to jest post na temat opinii o tym hostingu i ma przybliżyć zainteresowanym użytkownikom, jak omawiany hosting działa - a nie jak powinien działać hosting seo (w Twoim mniemaniu)

nie w moim mniemaniu, a w mniemaniu ogolnym kazdego kto ma jakies doswiadczenie i nie jest zachlannym dzieciakiem ;-). ile placisz, tyle masz, hostingi seo sa tanie bo malo gwarantuja i sa przeznaczone na zaplecze.

No i widzę, że raczysz żartować, zestawiając dwa słowa razem "omnihost + hosting" - bo to do siebie nie pasuje :D

byly takie okresy, ze omni dzialalo dobrze.

Dziś przynajmniej strony względnie-normalnie się ładują.

Dowiedziałem się, że zmieniana jest infrastruktura hostingu. W sumie nic dziwnego,

Free Memory	45.1484 MB

w tym akurat nie ma nic dziwnego, kazdy linux cachuje pamiec i trzyma ja w gotowsci.. Ja mam w serwerze 4 GB, z czego free jest 200, a zkeszowane ponad 3 GB..

pozdrowienia.

googlerulz.

Witam wszystkich,

Widzę, że hukk stał się bardzo medialnym przedsięwzięciem, skoro zakładane są tematy na forum. Wystarczyło napisać wiadomość, lub po prostu zadzwonić.

Niestety w życiu zdarzają się różne sytuacje, niektóre niezależne od hostingodawcy. Podjęliśmy działania by załagodzić całą sytuacją dość szybko, przed kilkoma godzinami zostało zakończone przenoszenie serwisu na nową maszynę. Wszystko wydaje się działać bardzo dobrze. Odnośnie samych przerw, użytkownicy zostaną odpowiednio wynagrodzeni.

Pan miz ma rację, systemy lubią cachować dane, szczególnie te z rodziny BSD. Bardzo często zdarza się, że "wolnej" pamięci jest 4MB, nawet w tej chwili jest to 100MB, a obecny serwer ma 2x więcej RAM-u niż jego poprzednik. FreeBSD zwalnia pamięć dopiero gdy jest to mu bezwzględnie potrzebne. Aktywnie w użyciu jest między 600-800MB RAM.

Jeżeli Pan MaxPan miał problem z instalacją skryptu katalogu, mógł napisać do supportu. Innym użytkownikom udała się ta sztuka, szczególnie teraz powinno to być prostsze, ponieważ hukk ma podobną konfigurację jak serwery w innych firmach.

Dodatkowo prosiłbym o nie udostępnianie listy adresów IP hukk.pl publicznie. Są one dostępne dla każdego na maila.

Jeszcze raz chciałem przeprosić wszystkich za zaistniałą sytuację.

Pozdrawiam,

Tomasz Kalota

Hukk.pl seo hosting. 100 adresów IP w jednym miejscu.

Panie Tomaszu,

nie tyle medialnym co "wybadaniem" opinii :)

Użytkownicy potwierdzili, że awaria incydentalna, co mnie uspokoiło - gdyż chyba w dzień założenia konta, zaczęły się problemy - to wzbudziło moją czujność, zwłaszcza po przejściach na innych hostingach.

• 2 tygodnie później...
del cytat

Witam Hosting Hukk.pl nie jest w tej chwili opcja ktora moze zagwarantowac uptime powyzej 70% .

Jak zauwazylem i inni tez ( jak i serwery monitorujace czy moje strony sa dostepne ) na tym hostingu w tej firmie jest troche ciezko .

Jakby podliczyc straty z tym zwiazane to zrobilbym tu kalkulacje oplacalnosci .

Przy takim uptime wiecej jest strat niz zyskow , wiec naprawde zycze firmie zeby mocno popracowala na swoja opinie ( pozytywna ) na wielu forach .

Kancelarie Prawne caly Swiat Solicitor Right Solicitors UK - Zapraszamy do Bed and Breakfast Exmoor

• 8 miesięcy temu...

mam tam 2 konta jedno HTML, drugie zwykły seohosting, mija już rok chyba, i jest ok na suport nie pisze bo wszytko działa, strony obserwuje automatycznie, wiec jest ok jak na zaplecza, może i byli jakieś pady ale ja tego nie zauważyłem

Wcześniejsze opinie dotyczą poprzedniej firmy. Hukk od końca lata ma nowego właściciela. Zrezygnowałem wówczas, bo oferta sztywna jakaś, nie wiadomo z której strony podejść. Rezygnując z usługi wyemigrowałem na LinuxPlSeo, jednak z poprzednim właścicielem kontakt był profesjonalny, niestety odchodząc nie pożegnał się :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności