Skocz do zawartości

<tilte>

Maenal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przepraszam, jeżeli pytanie będzie nie na miejscu albo już ktoś o tym kiedyś pisał. Proszę o informację: ile, maksymalnie, może się znaleźć znaków w tagu <title>?

Nie pytam o ilość optymalną, najlepszą - ile można tam dać znaków?

Z góry dzięki za odpowiedź

Specjalny przewodnik po krakowskim Kazimierzu. Imprezy, knajpy, restauracje - Kazimierz bez tajemnic

Fantastyczny Gabinet kosmetyczny Kraków

Menopauza - objawy, przyczyny, leczenie w serwsie dedykownym problematyce kobiecej

Ile chcesz ;)

Tylko problem polega na tym że jak dasz za dużo to wyszukiwarka utnie tytuł :)

Na przykład Google w SERP'ach pokaże tylko pierwsze 65 znaków (7-8 słów) i to na nich powinniśmy się najbardziej skupić.

Ile chcesz ;)

Tylko problem polega na tym że jak dasz za dużo utnie :)

No właśnie : ile utnie? Pytam dlatego, że słyszałam, że powyżej 65 znaków w title Google nie widzi . Z kolei ja byłam przekonana, że tą granica jest 80-100.

No to jak zatem?

Wiem, że Google pokazuje w wynikach tylko 70 znaków resztę kropkuje- podobnie jest z opisem. Ale czy tym samym nie zauważa fraz kluczowych powyżej magicznej 70-tki?

Specjalny przewodnik po krakowskim Kazimierzu. Imprezy, knajpy, restauracje - Kazimierz bez tajemnic

Menopauza - objawy, przyczyny, leczenie w serwsie dedykownym problematyce kobiecej

Tak 65 znaków, edytowałem 1 post :)

A tu masz przykład:

przykad.png

Ewentualnie zajrzyj sobie tutaj.

Pozdrawiam ;)

Dziękuję bardzo. Rozumiem, że skupić się należy na tych 7-8 słowach i nie przekraczać w title owych 65 znaków. Ale czy faktycznie i jednoznacznie wiadomo, że wszystko powyżej owych 65 znaków Google ignoruje?

Nie, Google to czyta - tylko nie pokazuje ;)

Tak najlepiej skupić się na pierwszych 7 -8 słowach :)

Tu stary wątek z forum.

Warto uwzględnić że te długości różnią się z zależności od wyszukiwarek (np. Yahoo! , NetSprint itp.)

Obecnie Google wyświetla 70 znaków w title

Tutaj masz stronkę na której możesz sobie sprawdzić symulacje jak będzie wyglądać tytuł i opis twojej strony w Google

https://www.seomofo.com/snippet-optimizer.html

Sprzedam komplet 25 programów do pozycjonowania za 69zł - szczegóły na stronie spambot.pl SEO -
wystawiam fv vat

Chyba nie liczy się tylko 65 zn. tzn tyje jest pokazywanych ale... no właśnie ale.

Podam przykład:

Strona główna title: "jakaś fraza 1"

Podstrona title: "jakaś fraza 1 - jakaś fraza 2"

Po wpisaniu w G wyszukania: "jakaś fraza 2" jako title zostanie pokazana "jakaś fraza 2" a jej pierwsza część zostanie pominięta.

Ta druga fraza może być poza 65 pierwszymi znakami tej podstrony a pomimo to zostanie wyświetlona.

Zobacz akcesoria numizmatyczne prosto od producenta.

W ofercie między innymi kapsle na monety, lupy oraz wiele innych.

Google wyświetla 65-70 znaków w title, a co do ilości indeksowanych znaków to wygląda na to, że to się co jakiś czas zmienia. Na https://www.lexy.com.pl/blog/test-2-a.html robiłam test i najpierw Google indeksował wszystko co się znalazło w tytule, później lekko to obciął i można było znaleźć podstronę po wpisaniu maksymalnie 18-go ciągu znaków. Teraz znowu można ją wyszukać nawet po wpisaniu ostatniego słowa, czyli 311 znaków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności