Skocz do zawartości

Ilosc słów kluczowych w tresci ( pozycjonowanie słowa )

szymekszymek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jedno pytanie jako początkujący pozycjoner..

Proszę mi powiedzieć czy jeżeli przykładowo pozycjonuje stronę na frazę "kotlet mielony" mając stronę która tematycznie nie odbiega od kuchni i ma około 40 tysięcy zindeksowanych podstron w google to czy jeżeli na każdej podstronie będzie się powtarzać po kilkadziesiąt razy słowo "kotlet mielony" to czy będzie mi łatwiej wypozycjonować tę frazę ?

inaczej...

pozycjonowanie pozycjonowaniem..

Ale jeżeli by założyć dwie identyczne strony, w identyczny sposób pozycjonować dzień w dzien,

z tym ze jedna będzie miała kilka wartości fraz "kotlet mielony" na stronie głównej i na kilku podstronach

a druga będzie miała kilkadziesiąt na każdej postronie to którą będzie łatwiej wypozycjonować ?

A może zbyt dużo tej samej frazy na podstronie będzie wpływało źle na pozycje strony gdy będę pozycjonował fraze która u mnie zdecydowanie dominuje.

No właśnie tutaj jest problem,, bo niestety pozycjonując frazę "kotlet mielony" powtarza się ono na stronie głównej "około 30" razy i na każdej podstronie tak samo i nie mam wpływu na to by to zmodyfikować tak musi być po prostu..

Czy mogą być tego negatywne skutki ?

Ja byłem przekonany ze to nic złego a wręcz przeciwnie..

Na ten temat już trochę tu pisano. Słowo kluczowe które się pozycjonuje powinno być na stronie, moim zdaniem kilka razy. W miarę naturalnie rozmieszczone na stronie. Warto użyć znacznika h1 (raz) u góry strony.

A na podstronach masz około 1000 znaków graficznych tekstu.

A na podstronach masz około 1000 znaków graficznych tekstu?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nie sądzę by duże nasycenie kluczową frazą pomogło Ci, nie powinno też- chyba- zaszkodzić przy podanej przez Ciebie ilości.

Twoje ostatnie pytanie- "Powiedzcie mi czy to moze mi zaszkodzić jak tak postaram sie zoptymalizować .." Tzn. chcesz dać więcej fraz na stronie? Jeśli tak, ja bym odradzał, starczy kilka, ale niech się wypowiedzą też inni ^_^

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Roznicoj slowa kluczowe tak jak powiedzial Arkaszka, poprzez stosowanie odmian, liczb mnogich, moze tez zdrobnien ? Wazne aby nie powtarzalo sie 1 slowo za bardzo, mysle ze slowo kluczowe ktore jest w H1, w tekscie duzo razy i linkuja do niego tylko linki z anchorem ktory pozycjonujesz, jest dla Google oczywiste ze to celowe dzialanie. Na moim przykladzie, dostalem filtr na ubezpieczeniach bo za bardzo upchalem slowa kluczowe w tekst, malo odmian i linkow tez nie bylo za duzo a jednak filtr poszedl na najpopularniejsze ubezpieczenia, czyli "ubezpieczenie samochodowe" , "ubezpieczenia". Wnioskuje ze Google bardziej zwraca uwage na to jak popularna i dochodowa jest tematyka, i dlatego latwiej dostac filtra na popularne frazy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności