Skocz do zawartości

Fraza pozycjonowana tylko katalogami

magdalenka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ktoś Ci próbuje wytłumaczyć, że ilość wyników nie jest wyznacznikiem trudności frazy a Ty swoje dalej...
Wiem o tym że ilość wyników nie świadczy o trudności danej frazy.

Czy naprawdę można było wyciągnąć takie wnioski z poprzedniej wypowiedzi. Jeżeli tak, to musiałem się bardzo niejasno wyrazić - za co serdecznie przepraszam.

Oh jak to dobrze że na forum są takie osoby które dbają o to abym wszystko dobrze zrozumiał ;)

Dziękuje Wojtku, i Tobie Krzysiu również ;)

Pzdr ;)

Bożee, gdzie ja jestem...

@magdalenka katalogami którymi linkowałabyś w docelową linkuj chociaż kilkudomenowe zaplecze, przykładowo 5 tyś. wpisów w katach (wiele będzie śmieciowych) jak powiedziano powyżej może nie starczyć, ale ta sama liczba wpisów x n-domen już stanowi siłę, która przejdzie linkami do docelowej

Droga Magdaleno, fraza ,,bielizna damska'' zawiera ok. 3,230,000 wyników - co jest jednoznaczne z tym że samymi katalogami TOP 10 nie osiągniesz.

Jeżeli natomiast zależy Ci na dużo niższych pozycjach (bo przecież nikt tu o TOP10 nie mówił) to jest to możliwe :)

Pozdrawiam :(

Mam frazę, która ma 30 000 000 wyników i jestem w 10 tylko dzięki katalogom. Ilość wyników to żaden wyznacznik. Mogę pokazać frazę co nie ma nawet 1mln wyników a po dodaniu do wszystkich katalogów nie będzie się w top10.

Proponuje problem rozwiązać zupełnie inaczej. Przy pomocy narzędzi Google AdW.. dobrać zamiast jednej frazy, kilka (kilkanaście) łatwiejszych fraz. Takie o które można walczyć katalogami. Np. bielizna damska komplety, bielizna damska tanio itp.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Ilość wyników to żaden wyznacznik.
Tak chyba będzie lepiej :D

Ja Ci moge polecic, zeby sie za to nie brala. Fraza 'bielizna' i wszystko z nia zwiazane nalezy do jednej z najtrudniejszych w polskiej branzy, wiec przyjdzie Ci sie bic o wysokie miejsca z samymi zawodowcami.

Lepiej nie wyrzucaj pieniedzy w bloto i budowe jakiegos prowizorycznego zaplecza, bo bez dokladnej znajomosci SEO taniej Ci wyjdzie zatrudnienie jakiejs firmy, ktora zna sie na pozycjonowaniu.

[edit] natomiast jak chcesz wiedziec ile domen potrzeba, to na poczatek na pewno kilka setek.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

[edit] natomiast jak chcesz wiedziec ile domen potrzeba, to na poczatek na pewno kilka setek.

Czułem, że ta fraza będzie trudna :) Autorka tematu ma przed sobą sporo nauki jeszcze by powalczyć w tym temacie.

P.S. Maciek, czułem, że się odgryziesz, Twoja pierwsza i druga reakcja coś była za grzeczna :jezyk1:

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

czasem dla 500.000 wynikow by byc w top3 wystarczy zoptymalizowac stronę i doslownie kilka linkow z dobrych katalogow, a czasem dla 320.000 wynikow, nie moge wbic sie na top10 (ciagle 11-12) pomimo starej domeny, wielu linkow tematycznych i nie z wieeeelu katalogow i precli i nawet po delikatnym zaprzegnieciu rumakow

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności