Skocz do zawartości

Nowy serwis, świeża domena - po jakim czasie pojawia się ruch ?

tomaroc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pytanie: Ile statystycznie czekacie na pojawienie się ruchu ludzi z wyszukiwarek (głównie google) ?

Serwis nowy, zawartość unikalna (nie żadna kopia); domena świeża bez wcześniejszej historii.

Link zgłoszony dla boota, sitemap wysłana, indeksacja w wyszukiwarce ekspresowa - 90% podstron znalazło się w indexie w ciągu 3-5 dni, mimo to oprócz ciągłych wizyt bootów (google i yahoo) ruch ludzi jest znikomy (3 unikalne osoby w ciągu 2 miesięcy)

Ile statystycznie czekacie aż ruch się pojawi? Ponieważ to już kolejny przypadek odnoszę wrażenie że coś takiego jak fresh site bonus już nie istnieje - ktoś potwierdzi ?

pozdrawiam

Jak nie wypozycjonujesz strony do top 10 to nie będziesz miał nigdy ruchu

z wyników organicznych wyszukiwarki.

wiem wiem, ale o co innego mi chodziło. Stawiam na "long tail" i jak do tej pory wyraźnie szybciej frazy wskakiwały na miejsca 10-30 w bardzo niedługim czasie, co sprawiało jakiś "początkowy" ruch, co z kolei było dla mnie znakiem by zacząć linkować.. ruch się zwiększał to i linkowanie zwiększałem.... itp.. itd..

Myślałem że to FSB o którym tyle na forum można wyczytać... jednak ostatnio coraz częściej zauważam odstępstwa od tego schematu... stąd moje pytanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności