Skocz do zawartości

projekt tabel bazy danych...

vel

Rekomendowane odpowiedzi

Testowalem MySQL 5, lecz tylko do testow poniewaz przestalem uzywac tego rodzaju bazy.

MySQL jest szybki ale nie radzi sobie dobrze z duzymi bazami, masowym dodaniem zapytan.

W stosunku do innych baz danych.

Co prawda w MySQL jest duzo nowych udoskonalen: jak funkcje, triggery, itp...

ale ja czuje sie nie pewnie bedac na MySQL w porownianiu z ORACLE lub PostgreSQL.

Chodz u mnie zapytania zazwyczaj to polaczenia z min 5 tabelkami i dlatego mam inne odczucia.

www.governo.it

a powiedz co takiego silniejszego ma postgresql od mysql ?? więcej możliwości (jakich) czy może więcej funkcjonalności ? tak w telegraficznym rzucie okiem :P

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

(...)

Chodz u mnie zapytania zazwyczaj to polaczenia z min 5 tabelkami i dlatego mam inne odczucia.

103652[/snapback]

Po prawdzie do takich projektow to juz powinno sie uzywac baz obiektowych. Nawet na obecny czas powinny byc szybsze. Niestety, wiadao jak jest...

Vel, postgresql ma znacznie lepsza skalowalnosc. Wynika to poniekad z komercyjnego rodowodu tej bazy.

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

"a powiedz co takiego silniejszego ma postgresql od mysql ?? więcej możliwości (jakich) czy może więcej funkcjonalności ? tak w telegraficznym rzucie okiem"

1. Integracja funcji, tyggierow, jezykiem PERL

2. Integracja funcji, tyggierow, z jezykim PHP

3. Naprawianie tabel, indexow, itp.

4. Bardzo przydatne sekwencje

5. Triggery

6. Prawa uzytkownikow dla kazdego object.

7. Nie przyjmuje smieci do QUERY

...

...

...

99. Nie jest znany dobrze przez malolatow.

www.governo.it

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności