Skocz do zawartości

Jak się przerabiało gify na hiperzłącza?

°K°

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Może lekko dział pomyliłem ale myśle lepiej tutaj niż gdzie indziej :blush:

Chodzi mi o to czy ktoś pamiętam komende albo w jaki sposób się robiło aby można było zrobić Hiperzłacza na jednym wielkim gifie.

Czyli tutaj:

orangecyclone_01.gif

Dział O nas Kontakt itp...

Zrobić na nich odnośnik, ale w Adobe PhotoShope nie mogę znaleźć takiej opcji.

Pozdrawiam

To o czym mowisz, to mapy odsylaczy. Poczytaj webmaster.helion.pl/kurshtml/odsylacz/odsylacz.htm#mapy

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

zamiast cudować z mapami odsyłaczy (nigdy tego nie lubiałem) można wsadzić tą dużą grafikę jako tło do tabeli i tak ustawić jej komórki aby nad przyciskami mieć możliwość wstawienia grafik a konkretnie przeźroczystych gifów o wymiarach wcześniej mniej więcej przygotowanych komórek. Do tych gifów stosujemy zwykły <a href= oraz alty

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Tabele ? Oj, czekajcie aż Normanos to zobaczy :D Ja bym zrobił tak - całe tło wrzucił w jednego diva - te zakładeczki zapisałbym oddzielnie w plikach. Do diva z tłem wrzuciłbym diva na menu, a do niego obrazki z zakładkami i tyle. Przy jakiejkolwiek modyfikacji, dodaniu zakładki będą problemy z mapami, a to rozwiązanie jest bardziej plastyczne.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności