Skocz do zawartości

Google AdWords

m3rkury

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanko... zastanawiam się nad wykupieniem za jakiś czas reklamy w google... tylko mam taki problem.

Czy jeśli chcę, aby moja reklama wyskoczyła po wpisaniu dwóch słów (nowa matura), to muszę w Keywords w google wpisać "nowa matura" czy "nowa" i "matura" osobno?

Jak myślicie? bo w pomocy google nie udało mi się tego odszukać.

mam takie pytanko... zastanawiam się nad wykupieniem za jakiś czas reklamy w google... tylko mam taki problem.

Czy jeśli chcę, aby moja reklama wyskoczyła po wpisaniu dwóch słów (nowa matura), to muszę w Keywords w google wpisać "nowa matura" czy "nowa" i "matura" osobno?

Jak myślicie? bo w pomocy google nie udało mi się tego odszukać.

Jeżeli wykupisz "nowa matura", to się pokaże na dokładnie takie zapytanie. Ja bym wykupił "matura" i "nowa matura".

ale czy to będzie działało dla 

nowa matura

czy 

"nowa matura"

bo to jednak co innego..

a "matura" chyba podbiła by znacznie cenę. Jeszcze do końca nie rozumiem systemu płacenia google'owi za to...

nowa matura bez "

Sam ustalasz sobie najwyższy koszt za click CPC i możesz wykluczyć zapytania, których nie chcesz.

tam płaci się nie za słowo, ale za kliknięcie na reklamę. Składając ofertę ustalasz ile chcesz zaplacic za 1 klikniecie na Twoja reklame i w zaleznosci od tej kwoty (jezeli ktos inny tez ma reklame na te same hasla) Twoja reklama bedzie wyswietlana wyzej lub nizej.

Mozesz tez ustalic dzienny budżet - kwota po osiągnięciu której reklama przestanie byc wyswietlana.

Mimo wszystko osobiscie odradzam AdWords ze wzgledu na cene. Na starcie musisz zaplacic za aktywacje $5, a minimalna kwota za 1 klikniecie na Twoja reklame to $0,05. Mialem okolo miesiac temu reklame na google i w boxach na onecie i przyznam szczerze ze za ta kwote co wydalem na Adwords, mialbym 30 razy wiecej wejsc z boxów w onecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności