Skocz do zawartości

Zaplecze strony

mruz

Rekomendowane odpowiedzi

Linkowanie domeny z jej subdomeną nie połączy tego w całość?

Subdomeny miałyby różne IP i linkowałyby do domen głównych. Pewności nie mam. Macie jakieś doświadczenia z linkowaniem z subdomen?

Lepszym rozwiązaniem byłoby to zrobić na różnych domenach, ale to większe koszty..

Nowy skrypt katalogu stron - Kohany SEO Directory

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wielopoziomowe zaplecze działa dobrze...jedynie w teorii. Zdecydowanie lepsze efekty (stosunek cena=efekt) daje linkowanie w trzech poziomach:

1. strona pozycjonowana

2. zaplecze, linkujące do strony pozycjonowanej

3. cała reszta linków jaką potrafisz zdobyć (z czego duża część i tak będzie kierować do strony pozycjonowanej)

4. dla mających nieograniczone zasoby można dodać linkowanie linków z punktu 3 (będziemy potrzebować ich miliony)

Treningi WattUp.pl

Przymierzam się do wdrożenia tego zaplecza..

Mam już sporo pojedynczych linków ale z katalogów, a pozycja niezadowalająca, tak że trzeba spróbować coś innego.

Linkować tak jak mówisz, będę z katalogów i precli to całe zaplecze.

O efektach Was powiadomię.

Jako, że temat zaplecze już jest - postanowiłem się podpiąć.

Pytanko.

Czy skrypt: RcBlog nadaje się pod małe zaplecze. Wygląda on banalnie prosto i nie wymaga bazy danych dzieki czemu mozna tworzyć mini zaplecza na freehostach bez większych wyrzeczeń.

Przykład jak wygląda po instalacji. www.seoseo.za.pl

Czekam na opinie.

@dMien openOffice - Writer :D

Linki na subdomenach mogłyby ewentualnie prowadzić nie do strony głównej, tylko do podstron pozycjonowanej strony.

@dandez dobrze, że mnie uświadomiłeś

a jakbym nie linkował domen głównych zaplecza unikając linkwheels a subdomeny (każda) linkowała inną podstornę serwisu, to czy koła tutaj przeszkadzają?

To wówczas i tak roznosisz strumien z głównej na linkwheele z subdomen. Ale tak jak wspomniałem w google.com to testowałem i całkowicie niepołączone ze sobą piramidy dawały lepsze rezultaty i praktykuje to na polskie zaplecze, bo mi sie to sprawdziło. Oczywiście minus, że musisz sie wiecej nameczyc i wiecej zapleczówek postawic na kazdą niezależną piramidę. Ale nie mam 100% pewności że w google.pl robociki sie czepiają kółek tak jak w google.com, gdzie spam sieją jak ziarno na polu;)

Idealnie by było zrobic split testing czyli zrób jeden projekt z kółkami drugi z piramidami totalnie bez kółek na inną strone klienta i zobacz rezultaty. Filtra na domene pozycjonowaną nie dostaniesz a co najwyzej brak powera z kółek, więc dużo nie ryzykujesz:) Pare miesięcy i będziesz już (lub dopiero) miał jakieś wnioski.

Pozdro

DARMOWY Katalog Stron

...i jeszcze jeden zadbany Katalog Stron

Portal Reklamowy - Baza Firm

Ostatecznie zdecydowałem się na schemat:

seo_zaplecze3.png

Zacząłem wdrażać go do zaplecza i w najbliższym czasie powiadomię o wynikach...

Chciałbym przy okazji oznajmić, iż napisałem wraz z współpracownikiem specjalny panel serwera w którym przechowywane są linki i schematy tak aby nie pomylić się w linkowaniu, do wyboru mamy schemat powyższy i drugi w tym temacie, aczkolwiek można dodać dowolną ilość różnych schematów na dowolną ilość stron w zapleczu i dowolną ilość stron pozycjonowanych.

Zadaniem jego jest:

Powiązanie stron zaplecza i dla każdego linku wyświetlenie odpowiedniego anchor textu dla domeny do której się odnosi.

Umożliwienie dodania linków zewnętrznych niepowiązanych schematem, np. do podlinkowania drugiego schematu, bądź wpisu z katalogu.

Gdy utracimy jakąś domenę, wystarczy podmienić ją w serwerze i cały układ linków zostaje zachowany, a nowa domena od razu wyświetla poprzednie linki

Schemat działania:

Aby połączyć się z serwerem i wyświetlić linki wystarczy wywołać funkcję.

Strona z zaplecza wysyła żądanie do serwera o linki.

Serwer sprawdza czy domena istnieje w bazie, jeśli tak to zwraca linki powiązane schematem i linki zewnętrzne (jeśli występują).

Strona z zaplecza wyświetla odpowiednie linki (wg schematu) z odpowiednim anchorem ew. linki zewnętrzne

Dla wzmocnienia zaplecza całe zaplecze linkujemy np. Publikerem

Czy ktoś byłby zainteresowany kupnem skryptu? ;)

• 5 lat później...

Temat z 2011 roku. Jestem ciekaw tego schematu i jaki był efekt. Obecnie pytanie : Nie lepiej było by stworzyć te 36 adresów bezpośrednio do strony docelowej klienta? Bez powiązania ze sobą? Mam tutaj na myśli 36 stron dobrych jakościowo ( treść ) bez spamu.

Też prosił bym o rozwinięcie myśli.

Bo mówicie przykładowo ze podstrony z zaplecza ( gdzie umieszczamy linki do strony docelowej klienta) trzeba podlinkować aby miały moc. Tylko jak zauważyłem np jak umieszczam link na jakimś forum to ta podstrona z danego tematu nie jest podlinkowana przez nikogo a moc linka jest. ( zależne od jakości forum ).

Bardzo ciekawi mnie ten temat a w  sieci można znaleźć bardzo mało praktycznych przykładów popartymi jakimiś wnioskami przez doświadczone osoby w branży SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności